Tecnisa: Latin-Amerika legnagyobb bitcoint elfogadó vállalata

2014-10-23
Tecnisa

Tecnisa

A brazíliai székhelyű ingatlanfejlesztő és forgalmazó Tecnisa bejelentette, hogy ügyfelei már bitcoinban is fizethetnek szolgáltatásaiért.

A Tecnisa 1977 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, kezeléssel és értékesítéssel. A cég mindig is nyitott volt az új technológiákra, így például az országban az elsők között kezdett el online ingatlan értékesítéssel foglalkozni, és 2008 óta már a twitteren is árulja ingatlanjait. Napjainkban bevételének valamivel több, mint 40%-a származik az online értékesítésből.

Mindezek fényében nem is olyan meglepő a bitcoin adoptációjáról szóló bejelentése.

A Tecnisa éves bevétele megközelíti a 730 millió dollárt, ekképp Latin-Amerika legnagyobb bitcoint elfogadó vállalatának számít, és globális szinten is felkerült a kriptopénzt elfogadó top 10 gigavállalat listájára. (A 2013-as bevételi adatok szerint a sorrend: Dell, Dish, Expedia, Monoprix, NewEgg, Overstock, TigerDirect, 1-800Flowers, Tecnisa. Forrás: Coindesk)

A Tecnisa a brazíliai bitcoin szolgáltatóval, a BitInvesttel kötött partnerségi megállapodást a fizetések feldolgozására, és az új fizetési mód igénybevételének az ösztönzésére, a vételárból 5%-os engedményt ad minden bitcoinnal fizető ügyfelének.