Már a Dell-nél is fizethet bitcoinnal!

2014-07-21

A múlt hét végén jelentette be a számítógép óriás Dell, hogy ügyfelei már bitcoinnal is fizethetnek weblapján, a Dell.com-on.

A kriptopénzes fizetések feldolgozására a Coinbase-el kötöttek partnerségi megállapodást, és az új fizetési opciójukat igénybe vevő kiskereskedőknek, illetve egyéni vásárlóknak további 10% árengedményt is adnak, amennyiben az Alienware védjeggyel ellátott termékeik valamelyikéből vásárolnak.

A Dell a világ egyik vezető számítógép gyártó cégóriásának számít, személyi számítógépeken kívül kínálnak még szervereket, merevlemezeket, kamerákat, nyomtatókat, stb. A cég éves bevétele közel 57 milliárd dollár, nagyjából négyszer annyi, mint a DISH Network Corporation éves jövedelme. Nemrég írtunk róla, hogy a DISH TV óriás számít a legnagyobb bitcoint is elfogadó cégnek. Nos, most örömmel számolunk be arról, hogy a DISH-t megelőzve, a Dell vált a világ legnagyobb, bitcoint is elfogadó e-kereskedelmi óriásává.

A bitcoinos fizetési opció bevezetéséről egyébként a cég alapítójától egyben elnök-vezérigazgatójától, Michael Dell-től értesültünk, aki egy twitteres bejegyzésében tette közzé a hivatalos közleményt.

dell
Michael Dell 19 éves korában alapította a cégét, amely hihetetlen gyorsasággal került fel a Fortune 500 listájára, Dell pedig minden idők egyik legfiatalabb vezérigazgatójává vált. A cég jelenleg Amerika harmadik legnagyobb magánvállalata, és bitcoin adoptációjának a híre gyakorlatilag minden médiában nyomott hagyott, olyan jelentős lapok is beszámoltak a twitteres közleményről, mint a PCWorld, a Los Angeles Times, vagy a The New York Times.

Érdemes megjegyezni, hogy a kriptopénzes fizetési opció egyelőre csak az amerikai felhasználók számára elérhető, illetve, hogy a weblapon egy amolyan „bitcoin kisokos” is található, részletesen érintve a kriptopénzzel kapcsolatos és gyakran felmerülő kérdéseket.

A Dell tehát csatlakozott a kriptopénzt elfogadók klubjához, olyan vállalatok mellé, mint az Expedia, a 1-800-Flowers.com, a DISH, vagy a Newegg.