A TV óriás DISH lesz a legnagyobb bitcoint is elfogadó cég

2014-06-02

dish

Az Overstock.com után egy újabb cégóriás csatlakozik a bitcoin érához.

A Dish Network Corp. a múlt héten bejelentette, a közeljövőben tervezi a bitcoinos fizetések elfogadását, így a kriptopénzes fizetéseket elfogadó cégek között a legnagyobb, egyben a tévé előfizetések területén az első is lesz.

A cégóriás a San Franciscó-i székhelyű Coinbase-el kötött partnerségi megállapodást, és a tervek szerint idén szeptembertől fogják bevezetni a bitcoinos fizetési opciót.
A cég vezetőjétől, Bernie Han-től megtudtuk, hogy a kriptopénzes fizetési opció bevezetése alapvetően az alkalmazottak ötlete volt, akik már hónapok óta nagy rajongói a bitcoinnak.
„Mindig arra törekedtünk, hogy ügyfeleinknek megadjuk a választási lehetőséget, egyben kényelmet is biztosítsunk. Ez a politikánk vonatkozik a számlák rendezésének a módjára is,” mondta Han. „Sokaknak a bitcoin lett a legkedveltebb fizetési módja, és szeretnénk mi is alkalmazkodni ezekhez az ügyfelekhez.”

Han azt is hozzátette, hogy a Coinbase kínálta rendszer költsége sokkal vonzóbb és előnyösebb, mint más bankkártyás fizetési feldolgozásokat kínáló szolgáltatók jelenlegi költségei.
Bár az igény a televízió-csatornák előfizetésére még nem ismert, de a DISH hangsúlyozza, továbbra is szeretné megőrizni vezető pozícióját, egyben népszerűségre törekszik a fiatal felhasználók körében is.

A Coinbase társalapítója, Fred Ehrsam úgy nyilatkozott a DISH-el kötött együttműködésről, hogy „izgatottan várják a közös munkát, hogy a cégóriás jelenlegi és jövőbeni ügyfeleinek is biztosíthassák a bitcoinos tranzakciókat.” „Ez egy óriási lépés afelé, hogy az olyan alapvető és mindennapos szolgáltatásokért is, amilyen például a tévénézés, lehessen majd bitcoinnal is fizetni.”

„A bitcoinos fizetések feldolgozásával foglalkozó Coinbase egyrészt megkönnyíti a DISH ügyfeleinek a kriptopénzes fizetési opciókat, másrészt a DISH-nek is egyszerűvé teszi a befolyó összegek azonnali dollár konverzációját, ráadásul mindezt igen vonzó és előnyös költségekkel,” tette hozzá a DISH vezetője.

A cég tájékoztatása szerint az ügyfelek majd a szolgáltató honlapján (mydish.com) érhetik el az új fizetési opciót, ahol a számláik eseti rendezésére lesz módjuk. A kriptopénzes fizetési opció aktiválásának pontos időpontjáról a későbbiekben ad tájékoztatást a cég.

A Dish Network jelenleg 27,17 milliárd dollár piaci kapitalizációval rendelkezik a NASDAQ tőzsdén. Összehasonlításképpen, az Overstock.com piaci kapitalizációja mindössze 368,82 millió dollár.

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC