A Bits of Proof újra tulajdonost cserélt

2015-06-29

k

*2015 06 30-án módosítottuk a hírt!

A Blythe Masters (egykori JP Morgan vezérigazgató) nevével fémjelzett Digital Asset Holdings múlt hét pénteken bejelentette a San Francisco-i székhelyű Hyperledger, és a budapesti székhelyű Bits of Proof felvásárlását.

Az elosztott nyilvántartásokra specializálódott Digital Asset Holdings hagyományos és digitális pénzügyi eszközök nyomon követésére, illetve elszámolására kínál gyors, biztonságos és kockázatmentes megoldásokat. Termékei között számos a blokklánc által inspirált innováció található, és a frissen felvásárolt két cégnek köszönhetően nemcsak termékeinek a palettája, de szakértői csapatának a létszáma is bővülni fog.

A Hyperledger bankok, illetve pénzügyi intézetek számára fejleszt valós idejű tranzakciók kezelésére alkalmas elosztott nyilvántartási rendszereket, míg a Bits of Proof vállalati környezetre szabott bitcoin szolgáltatások fejlesztésén dolgozott.

A magyar startup-nak ez a második szerződése tulajdonosváltásra, ugyanis ahogy arról korábban már írtunk, a Bits of Proof-ot pont egy éve az amerikai CoinTerra szerette volna megvásárólni. Az egykori megállapodás értelmében az ASIC bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég a BOP fejlesztéseihez is hozzáférést kapott volna. Időközben azonban a CoinTerra csődbe ment, így a beharangozott  tulajdonosváltás meghiusúlt, mert a CoinTerra nem tudta teljesíteni a szerződésben vállaltakat.

A Hyperledger vezérigazgatója, Dan O’Prey, mint marketing igazgató, míg a Bits of Proof alapítója és vezérigazgatója, Blummer Tamás, mint vezető fejlesztő csatlakozik a Digital Asset Holdings csapatához.

Az akvizíció anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

*2015 06 30-án Blummer Tamástól a megjelent hírrel kapcsolatban az alábbi információkat kaptuk, amely alapján módosítottuk a hír szövegét:

A cointerrarol irtak helytelenek. A cointerranak illetve hitelezoinek semmilyen kovetelesuk nincs es nem is lehet a Bits of Proofra ugyanis a cointerra nem volt kepes a vetelarat fizetni es a szerzodes senmis lett mar 2014 decemberevel.