A CoinTerra bejelentette a legismertebb magyar bitcoin startup felvásárlását

2014-07-28
handshake2

CoinTerra-BOP

Az ASIC bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég, a CoinTerra, bejelentette a magyar szoftverfejlesztő cég, a Bits of Proof Zrt. felvásárlását.

A budapesti székhelyű Bits of Proof (BOP) vállalati környezetre szabott Bitcoin szolgáltatások fejlesztésén dolgozik. A megállapodás szerint Blummer Tamás, a cég alapítója és vezérigazgatója is csatlakozik a CoinTerra csapatához, ellátva a cég alelnöki pozícióját.

A BOP már több fejlesztésével is szerzett nemzetközi elismerést, például a tavaly bemutatott „Bitcoin Enterprise Server” termékével, amellyel lehetőség nyílik sokfelhasználós üzleti alkalmazások fejlesztésére, mivel olyan interfészt biztosít a bitcoin hálozatához, amellyel könnyen és biztonságosan lehet tömeges tranzakciókat végrehajtani. Ugyancsak a BOP szállította a háttérrendszert a Trezor hardware alapú bitcoin pénztárcához, és a londoni arany-bitcoin tőzsdének (Bullion Bitcoin exchange) a kifejlesztésében is szerepe volt Blummer Tamásnak.

A CoinTerra vezérigazgatója, Ravi Iyengar úgy nyilatkozott, hogy a BOP szoftverfejlesztései, illetve Blummer Tamás szakértelme, jelentősen hozzájárulhatnak cége fejlesztői munkájához.

A Bits of Proof magyar bitcoin vállalkozást alapító Blummer Tamás több tízéves múlttal rendelkezik pénzügyi területen, fejlesztői posztot töltött be a Deutsche Bank, az MSCI, és a Morgan Stanley kötelékében is.

Kíváncsian várjuk a CoinTerra BOP szoftvereivel kapcsolatos terveit, fejlesztéseit!