Rólunk

A Bitcoin.hu, Magyarország vezető hír és információs oldala Bitcoinnal és egyéb digitális fizetőeszközökkel kapcsolatban.

A magyar és nemzetközi hírek mellet, cikkek, interjúk, elemzések, kezdőknek szóló írások és egyéb érdekességek jelennek meg rendszeresen az oldalunkon.

Ha még nem hallott a Bitcoinról, akkor a kezdőknek szóló rövid írásainkkal érdemes kezdeni az olvasást: Mi az a bitcoin? Miért érdemes használni? stb…

Ezen kívül a forumainkon megismerkedhet más bitcoin felhasználókkal, beszélgethet, tájékozódhat és eladhat és vásárolhat is bitcoint.

A bitcoin ökoszisztémája napról-napra hihetetlen sebességgel fejlődik. Elképesztő gyorsasággal jelennek meg olyan újítások, újdonságok, amelyek beláthatatlanul jelentős hatást gyakorolhatnak a jövőnkre. Egy új gazdasági és pénzügyi rendszer keretei formálódnak a bitcoin protokoll mentén. Ez az új rendszer vitathatatlanul paradigmaváltást jelent a jelenleg általánosan elterjedt gazdasági modellhez képest. Így a kriptopénz alapjainak megértése sem egy egyszerű feladat, de még ennél is nagyobb kihívást jelent napra készen tájékozottnak maradni. Az általános tájékoztatáson túl többek között ebben a feladatban is próbálunk segíteni olvasóinknak.

Megpróbáljuk a legfontosabb eseményeket objektíven, tisztán és pontosan bemutatni (szerkesztői irányelveinkről részletesebben itt olvashat).

Az oldal jelenlegi szerkesztői:

Thomas Breuer

(hírek, külföld)

 

Arnóth F. Balázs

(hírek, belföld, interjúk)