A Coinbase bejelentette a Blockr.io felvásárlását

2014-08-20

Coinbase

A San Franciscó-i székhelyű Coinbase hivatalos blogján tette közhírré, hogy felvásárolta a szlovén Blockr.io-t, illetve, hogy csapata Sašo Matejina és Samo Drole személyében két új taggal is bővült.

Az amerikai Coinbase leginkább a bitcoin fizetések feldolgozásával kapcsolatos szolgáltatásairól híres, jóllehet számos egyéb kriptopénzzel kapcsolatos terméket is kínál, többek között biztosított érme megőrzést, és bitcoin pénztárca szolgáltatásokat.

A blogbejegyzés szerint az amerikai cég egy ideje már nyomon követi a szlovén vállalkozás munkásságát, és a felvásárlásuknál alapvetően két szempont játszott döntő szerepet: egyrészt az a szándék, hogy bővítsék szolgáltatásaik listáját, másrészt a Blockr.io felhasználói felületét jellemző letisztult formavilág, és API-jának könnyű kezelhetősége.

A Blockr.io-t alapító szlovén bitcoin rajongók és számítástechnikai szakik a bitcoin blokklánc lekérdezésének egy átlátható, felhasználóbarát, és könnyen kezelhető szoftverjét fejlesztették ki.

A Coinbase-el kötött megállapodás értelmében a Blockr.io, illetve a cég két tagja (a szoftverfejlesztő Sašo, és a szoftver designer Samo), ezentúl a Coinbase saját API-jának a fejlesztésén dolgozik majd, hogy az valójában a fejlesztők első számú, bitcoin protokollra épülő eszközévé válhasson.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a két új munkatárs már megérkezett San Francisco-ba, így személyükkel összesen 40 főre bővült a Coinbase teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársainak a száma.