Per a Cryptsy ellen

2014-10-26
hatarozatkereso

Silver Law Firm

A floridai Silver ügyvédi iroda tisztességtelen üzleti gyakorlat és hanyag biztonsági intézkedések gyanújával vádemelési javaslatot tett az egyik legkedveltebb altcoin tőzsde, a Cryptsy ellen.

A vád szerint a Cryptsy megszegte a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényi előírást, mivel nem biztosított megfelelő tájékoztatást az ügyfelek anyagi eszközeinek a kezeléséről, illetve a lehetséges biztonsági kockázatokról.

A Silver képviselte felperes Skye Bonow, egykori Cryptsy ügyfél, azzal vádolja a tőzsdét, hogy a hanyag biztonsági intézkedések miatt vesztett el 140 BTC-t. A tőzsde szerint nincs jogalapja a Skye Bonow vádnak, és a céget nem terheli felelősség az elkallódott érmék miatt, mivel azok a Skye Bonow gépét ért hackertámadással állnak összefüggésben, nem pedig saját ügyleteivel.

Az ügyvédi iroda arra hivatkozik, hogy Florida állam törvényei szerint a tőzsde igenis felelősséggel tartozik ügyfelei pénzéért, így az esetleges kockázatokról is teljes körű tájékoztatást kellett volna adnia. Ennek nem tett eleget a tőzsde, mert bizonyos biztonságra és tárolásra vonatkozó információkat visszatartott, illetve az ügyletekben érintett harmadik felekről sem adott felvilágosítást. A nem teljes körű tájékoztatás azt eredményezte, hogy az ügyfelek, többek között a Skye Bonow is, olyan szolgáltatást vettek igénybe, amelyet nem ismertek teljes egészében.

A Cryptsy alaptalannak tartja a vádakat, az ügy folytatása a bírósági tárgyalás után várható.