A brit Barclays bank is a bitcoin felé kacsingat

2015-07-01
bar_1826176c

Barclays bank

A svéd Safello bitcointőzsde és a brit Barclays bank partnerségi megállapodást kötött egy proof-of-concept (POC) kidolgozására. A három hónapos program célja, egy a bitcoint támogató új pénzügyi platform kidolgozása.

A Barclays Accelerator Program azzal a szándékkal jött létre, hogy feltérképezze, milyen új lehetőségeket kínálnak a FinTech cégek a bankintézet számára. A 13 hetes programban idén összesen 10 startup vállalkozás vesz részt, amelyből három (Safello, Atlas Card, Blocktrace) bitcoin vállalkozás.

A 2013-ban alapított Safello viszonylag gyorsan vált az európai piac egyik legmegbízhatóbb bitcointőzsdéjévé. A vállalkozást a tavalyi évben a Bitcoin Opportunity Corp (BOC) befektetői is támogatták.

A svéd tőzsdét nyilván a megfelelő banki kapcsolatok kialakítása, illetve ápolása is motiválta a programba történő jelentkezésekor. A bank részéről ez az első alkalom, hogy bitcoin szolgáltatót választott partneréül. A Safello szerint mindez jól tükrözi a pénzügyi intézetek egyre nagyobb érdeklődését a kriptopénz technológiája iránt. A tőzsde úgy gondolja, hogy a blokklánc technológiáját fokozatos módon fogják felhasználni a tradicionális pénzügyi intézetek, kezdetekben valószínűleg már működő nemzetközi tranzakciók optimalizálására, idővel pedig teljesen új infrastruktúrák kiépítésére.