John Donahoe, az eBay vezérigazgatója: a PayPal-nak integrálnia kell a digitális fizetőeszközöket

2014-06-06

81d26408-aad8-11e2-8dfe-4e5ee05d4f35_syd-61wo1b7qlok2pv6d8pd--646x363

Az eBay vezérigazgatója, John Donahoe jól ismert személy a bitcoin felhasználók körében, és azt is elmondhatjuk róla, hogy viszonylag gyakran nyilatkozik a digitális fizetőeszközökkel kapcsolatban. Ismeretes, hogy a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy a PayPal fontolgatja a bitcoin esetleges integrációját, és a minap megint csak ezzel kapcsolatban adott egy újabb interjút.

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a PayPal az eBay elektronikus fizetéseinek feldolgozását végzi.

Mostani, legutóbbi CNBC interjújában a következőket mondta Donahoe:

„Azt gondolom, senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a digitális fizetőeszközöknek különösen fontos szerepe lesz a jövőben, ekképp nekünk is a PayPay-nál, számolnunk kell vele, azaz integrálnunk kell digitális pénztárcánkba.”

Ez egy valóban figyelemreméltó megjegyzés, a bitcoin közösség esztelen, ha ezek után nem feltételezi, hogy a PayPal a digitális valuta lehetséges integrációján dolgozik.

A nyilatkozat ugyanis arra enged következtetni, hogy a digitális fizetőeszközök, különösen a bitcoin, már olyan szinten meghatározóak, hogy a gigavállalatok, amilyen az eBay és a PayPal, sem hagyhatják figyelmen kívül. Mindez pedig megadhatja a végső lökést is a bitcoin valóban széles körű elterjedéséhez.

Mindent egybevéve, egy kezdőnek talán kicsit trükkösnek és bonyolultnak tűnik a bitcoin használata. Ahogy a PayPal forradalmasította az internetes fizetési szokásainkat, ugyanúgy megteheti ezt a digitális fizetőeszközök használatával is.

Ugyanakkor azokat a felhasználókat is meg kell győznie, akik egyelőre úgy vélik, az esetleges PayPal integráció csak a pusztulást vonná maga után.

A bitcoin lényege, hogy decentralizált. Amennyiben a PayPal integrálná a kriptopénzt, akkor akár azzal a hatalommal is rendelkezhetne, amivel napjaink intézményesített pénzügyi szervezetei: tehát befagyaszthatna számlákat, visszatérítési funkciókat alkalmazhatna, stb.

Kíváncsiak vagyunk az ön véleményére is. Mit gondol, a kriptopénz és a közösség szempontjából jó, vagy rossz a PayPal integráció?

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC