Bitcoin 2012, London

2012-03-05

Szerző: James McCarthy (Nefario)

Több heti tervezést és szervezést követően büszkén jelentjük be, hogy a soron következő Bitcoin-konferenciát a Bitcoin Consultancy fogja szervezni Londonban. Az elsőt Mitchell Bourne-nel közösen szerveztük, aki igen magasra tette a lécet, megosztotta velünk tekintélyes tapasztalatát és megmutatta a dolgok csínját-bínját. Ezúttal azonban már a háttérbe vonul, és mi vesszük át a gyeplőt. Eltökélt szándékunk idén is megfelelni a tavaly kialakult elvárásoknak.

Ezt a konferenciát tanuló, ismerkedő, kapcsolatépítő és üzletszervező központnak szánjuk minden érdeklődő bitcoinos számára. Egyben elhozzuk általa a bitcoint a világgazdaság egyik központjába, még közelebb lendítve így azt a mainstreamhez. Igazi mérföldkő és fordulópont lesz ez: a Bitcoin kilép veszélyekkel tűzdelt gyermekkorából, egy rövid átmeneti szakaszt követően átfordítva a régi világot az újba.

Természetesen a Bitcoin Consultancy minden erőforrását és korábbi tapasztalatát be fogja vetni a rendezvény sikere érdekében. A szervezési feladatokat és szerepköröket értelemszerűen adottság, tehetség és érdeklődés szerint osztottuk el szervezetünk öt tagja között.

Pénzügyi panel a 2011-es, prágai Bitcoin-konferencián.

– James McCarthy (nefario): közösségi menedzser. Összekötőnk és a közösség nyilvános arca. A közelmúltban lépett soraink közé, és örömmel is fogadtuk, mint a BitcoinTalk fórumainak régi tagját. Moderátori szerepe, majd az arról erkölcsi tiltakozásként való lemondása, valamint számos projektben (köztük a GLBSE-ben, a bitcoin-tőzsdében) szerzett tapasztalata rendkívüli megbízhatóságról és etikus hozzáállásról tesz tanúbizonyságot – vagyis mindarról, amit mi magunk is elvárunk.

– Donald Norman: szponzorok és pénzügyek. A Bitcoin Consultancy igazgatójaként Donald üzletemberekkel és hatósági illetékesekkel tartja a kapcsolatot bitcoinos ügyekben. Donald már azelőtt sikerre vitte az üzleti világban, hogy nekikezdett volna az egyetemnek.

– Amir Taaki (genjix): szervező. Ő állította össze a tavalyi konferencia menetrendjét és vette fel a kapcsolatot az előadókkal. A kezdetektől fogva parttalan érdeklődéssel és lelkesedéssel mélyedt el a Bitcoin legkülönbözőbb aspektusaiban. Mindennek köszönhetően pontosan tudja azt is, hogyan állíthatja össze az idén is a lehető legjobb programot.

A prágai helyszín.

Jelen lesz továbbá:

– Martin Dittus (martind): moderátor. A nonprofit, tudás- és eszközmegosztó London Hackspace közösség megbízottja. Tavaly Amirral közösen szervezték a London Bitcoin Weekendet, ahol már megbizonyosodhattunk Martin moderátori és házigazdai tehetsége felől. Ezúttal is felkértük a részvételre, és nagylelkűen igent mondott; kedves, figyelmes és tiszteletteljes modora pontosan az, amire szükségünk van ehhez a rendezvényhez. Jelenleg a technológiának a városi térségekben betöltött szerepéről tanul mesterképzésen, és élénken érdeklődik a decentralizált technológiák iránt.

– Michael Bourne (worldly): tanácsadó. Az ő szenvedélye hívta életre – és ő maga is vezette – a tavalyi Európai Bitcoin Konferenciát. Régóta tevékenykedik a legkülönbözőbb üzleti és vállalkozási területeken. A tavalyi konferencia logisztikai és szervezési feladatai során szerzett tapasztalatát idén is közvetlenül alkalmazhatja ezen újabb konferencia sikerre vitele érdekében.

Szeretnénk nyújtani valamit a közösség minden tagjának, így a következő területek mindegyikéről lesznek szakértő előadóink:

– Fejlesztés
– Gazdaság
– Jog
– Pénzügy
– Társadalom
– Etika

Lesznek továbbá előadások a bitcoinnal közvetlenül össze nem függő projektekről és olyan “új-gazdasági” témákról is, mint például a peer-production (közös alkotás szaktársakkal, tömeges együttműködés) és elosztott finanszírozás.

Rick Falkvinge a prágai Bitcoin2011-en

Azt szeretnénk, ha a résztvevők szabadon megoszthatnák egymással az ötleteiket és elképzeléseiket, és ha minden résztvevő minél többet tanulhatna, minél több újdonságról értesülhetne. Szeretnénk továbbá nem egyszerűen csak bevonni, de kifejezetten fókuszálni is az olyan kereskedőket/-re, akik kifejezetten a Bitcoin erősségeire és előnyeire (például a mikrotranzakciók lehetőésgére) építve hoztak és hoznak létre, indítanak be teljesen új dolgokat (például olyan üzleteket, amelyek egy pillanatig se igen maradhatnának életben a bitcoin által biztosított gyors és visszafordíthatatlan elektronikus fizetési lehetőség nélkül). Akik jól szemléltetik, hogy a Bitcoin által biztosított új megoldások nem egyszerűen csak olcsóbbak, hanem teljesen új piaci lehetőségeket nyitnak meg.

Stefan Thomas a prágai Bitcoin2011-en

A konferencia sikeréhez elengedhetetlen a közösség támogatása. Ha te is szeretnéd kivenni belőle a részed, úgy a következők bármelyikével segíthetsz:

– Adhatsz ötleteket és visszajelzést arra nézvést, hogy mit látnál szívesen a konferencián. Minden ötletet örömmel fogadunk.
– Szintúgy a konstruktív kritikát is.
– Ha te magad is valami érdekes projekten dolgozol épp, és szívesen beszélnél róla, úgy kérünk, oszd meg velünk is az ötleteidet.
– Ha bármilyen technikai úton-módon szívesen segédkeznél a konferencia szervezésében és lebonyolításában, úgy szintén várjuk a jelentkezésed.
– Szintúgy akkor is, ha bármi egyéb, a fentiektől eltérő módon tudnál és szeretnél segíteni.
– A lehető leghamarabb regisztrálj az oldalon (amint beindítjuk), hogy minél több időnk legyen a logisztikai szervezésre.

Minél nagyobb támogatást nyújt a közösség a fentiekben, annál jobban összpontosíthatunk a konferencia minél szélesebb közönség előtt való reklámozására. Célunk, hogy biztosítsuk a Bitcoin számára a széleskörű elterjedéshez szükséges figyelmet üzletemberek, vállalkozók és a média részéről is.

London 2012

Az előző, prágai konferenciát alacsonyabb költségvetéssel szerveztük, mert nem voltunk biztosak benne, hogy mennyire lesz majd sikeres a rendezvény. Idén azonban már elég jó előzetes sejtelmeink vannak, és 300-nál is több résztvevővel számolunk. Garantálhatjuk, hogy a londoni Bitcoin2012 a közösségen kívül, a mainstream sajtóban is jelentős visszhangra számíthat.

London a világgazdaság szíve és a Bitcoin Consultancy otthona, melyet kifejezetten a Bitcoinnak a széles nyilvánosság elé tárását célzó közösségi erőfeszítésék koordinálásra hoztunk létre. Londonnál jobb helyet pedig keresve sem találhatnánk ehhez.

Annál is inkább, hogy minden nagyobb hírügynökség újságíróival tartjuk a kapcsolatot, még több időt és esélyt biztosítva így a rendezvénynek a mainstream médiában való bemutatkozásra.

Számos meghívottunk maga is Londonban él vagy legalábbis rendszeresen és huzamosabb ideig tartózkodik itt, így még kiválóbb előadókra számíthatunk, ezáltal pedig még kiválóbb rendezvényre.

London emellett közlekedési csomópont is egyben, számos nemzetközi repülőtérrel (Gatwick, Stansted, Heathrow, London City és Luton), így a világ bármely pontjáról könnyen megközelíthető.

Helyszín

Jelenleg több különböző helyszín is szerepel a lehetőségek listáján; természetesen nyomban hírt adunk róla, amint eldől, hogy melyik lesz a végleges.

Hasonlóan véglegesítésre vár még a dátum, az árak és a weboldal is. Amíg a dátumot nem rögzítjük, addig regisztrációkat sem fogadunk. Elöljáróban csak annyit mondhatunk, hogy – különböző tényezők függvényében – szeptemberi vagy decemberi időpontokban gondolkodunk.

Eddigi megerősített előadók:

Max Keiser
Denis Roio

Találkozunk Londonban!
James McCarthy és a Bitcoin Consultancy
Csatlakozz hozzánk a Freenode IRC-n: #bitcoinconsultancy

Forrás: BitcoinTalk.org

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.