Tőkeemelés a svéd bitcoin tőzsdénél, a Safello-nál

2014-07-12
Safello, a svéd bitcoin tőzsde

Safello, a svéd bitcoin tőzsde

Svédország vezető bitcointőzsdéje, a Safello, 250 000 dollár tőkeemelést kapott a Bitcoin Opportunity Corp (BOC) befektetőitől. A jó hírről a cég képviselője számolt be a CoinSummit londoni konferenciájának első napján.

A tájékoztatás szerint a tőkeemelés egyrészt a cég termékeinek a fejlesztését, másrészt a vállalat európai terjeszkedéséhez szükséges marketing munkát fogja biztosítani.

A Bitcoin Opportunity Corp (BOC) alapítójának és vezérigazgatójának, Barry Silbert-nek ismerős lehet a neve, hiszen hozzá köthető a SecondMarket és a Bitcoin Investment Trust megalapítása is. A BOC eddig közel 30 bitcoin vállalkozást támogatott, közöttük olyan nagy neveket is, mint a BitPay, a Coinbase, a Ripple Labs, a Circle, a Xapo, vagy a BitPesa.

Silbert elmondása szerint, a bitcoin egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában, illetve az itteni fogyasztók, kereskedők és befektetők egyre nagyobb számban érdeklődnek a kriptopénz után. A Safello üzleti modellje tökéletesen harmonizál ezzel a tendenciával, ezért is érezték indokoltnak a BOC-nál a svéd cég támogatását.

 

Safello csapata

Safello csapata: Frank Schuil (CEO), Emil Oldenburg (CTO), Joakim Johansson (vezető fejlesztő), Tristan Edwards (designer)

 

A Safello-t 2013 augusztusában alapították, és viszonylag gyorsan az európai piac egyik legmegbízhatóbb bitcointőzsdéjévé vált. 2013 októberében a cég kiterjesztette tevékenységét Hollandiára is, ami egyébként a vezérigazgató, Frank Schul, szülőhazája. 2013 decemberében felállították svédországi első bitcoin ATM automatájukat. Szolgáltatásaik jelenleg 11 európai ország 86 bankján keresztül érhetőek el.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a svéd cég 600 000 dolláros indulótőkéjét olyan vezető bitcoin befektetők biztosították, mint a Coinapult-ból ismert Erik Voorhees, a rendszeresen befektető Roger Ver, vagy a Blokchain.info-tól ismerős Nicolas Cary.