A SecondMarket Megteszi az Első Lépéseket, hogy Amerikai Bitcoin Váltóvá Válhasson

2014-02-08

Barry Silbert, a SecondMarket alapítója és vezérigazgatója, egy bejelentésében arra engedett következtetni, hogy vállalata megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy hivatalos amerikai Bitcoin váltóvá válhasson.

Silbert egy Twitteres bejegyzésben közölte, hogy magánvállalati részvénykereskedelmi platformja megkezdte a Bitcoin vásárlását az érdekelt kereskedőktől, és a CoinDesknek adott egyik nyilatkozatában minderre úgy utalt, mint egy lehetséges fellépésre az amerikai váltók piacán.

„Egyértelműen érzékelhető egy amerikai székhelyű, szabályozott, hozzáértő és megbízható Bitcoin váltó hiánya. Mondhatjuk, hogy a hiánypótlás érdekében megtettük az első lépéseket”- nyilatkozta Silbert.

Silbert bejelentését megelőzte egy nappal az Mt. Gox japán Bitcoin tőzsde azon bejelentése, hogy ideiglenesen befagyasztják a Bitcoinban tárolt összegek kiutalását. Az Mt. Gox közleményének döbbenete néhány órán belül a tőzsde visszaesett kereskedésében is érezhető volt, és a bizonytalanság gyorsan elterjedt a Bitcoin közösségen belül is.

Silbert a Twitteren jelentette be vállalatának új lépését, azonban a közleményében részleteket nem közölt csak annyit, hogy a SecondMarket eladókat és vevők előtt is nyitva áll.

Barry Silbert 

@barrysilbert

Közhírré tétetik: Bitcoin kereskedői csoportunk egy kísérleti jellegű piac létrehozásán munkálkodik. Vétel/eladás, kiutalás azonos napon. Minimum Bitcoin mennyiség: 25 BTC.

https://www.secondmarket.com/education/sell-bitcoin-secondmarket …

Kiterjesztett tevékenységi kör

A 2004-ben alapított SecondMarket számos szolgáltatást kínál a legjelentősebb

Bitcoin-befektetésre épülő, nyitott Bitcoin Investment Trust pénzügyi termékük kereskedése mellett, amit tavaly év szeptemberében indítottak. Napjainkig a magánvállalati részvénykereskedelmi társaság nagyjából 80000 Bitcoinnal rendelkezik, főleg Wall Street-i intézményi és befektetői lekötésekből.

„Tevékenységi körünk kiszélesítése egy kísérlet arra, hogy felmérjük kereskedőink igényeit a Bitcoin Investment Trust pénzügyi termékünkkel kapcsolatban”– mondta Silbert.

Amennyiben Silbert becslése helytálló, úgy a vállalt gyorsan növekszik. A Disruptive Technologies Speaker Series egyik múlt heti adásában Silbert úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin Investment Trust mintegy 70000 Bitcoinnal rendelkezik.

A minimum 25 Bitcoinos tranzakciós limitről (nagyjából 18000 dollár a mostani árfolyamon számítva) Silbert úgy nyilatkozott, mint egy technikai kérdésről.

„Piacunk jelenlegi formájában és felépítésében a „nagybani” kereskedésre épül, és jelentős számú kisebb összegű tranzakciók lebonyolítása nem lenne megoldható” – tette hozzá.

Időzítés és döntés

Bár Silbert utalt rá, hogy a MT. Gox minapi bejelentése csak megerősítette a vállalat új szolgáltatásának piacképességét, de a nyílt kereskedés még nem kezdődött meg az elmúlt nap végéig. A vezérigazgató hozzátette, hogy csapata a tavalyi év óta kereskedik Bitcoinnal váltóknál, de egy ilyen jellegű kiegészítő szolgáltatásra igény lenne.

Silbert, aki a múlt heti New York-i meghallgatásoknál is felszólalt, és akit a Forbes beválasztott a 2013-as év 40 Under Forty kategóriájába, hangot adott annak a reményének, hogy „2014 a Bitcoin éve lesz a Wall Street-en”.

A részvényes úgy nyilatkozott, hogy a vállalatnak ez az új kísérleti jellegű szolgáltatása egyrészt a SecondMarket növekedését hivatott segíteni, másrészt a Wall Street-i intézményi és befektetői hátteret, ahonnét reményei szerint egyre nagyobb számban fognak belépni a részvényeseik közé.

A kereskedés

Ahhoz, hogy a SecondMarket-en Bitcoint árulhassunk, először egy Új Felhasználói Űrlapot (NAP) kell kitölteni. Ezen az űrlapon olyan általános kérdésekkel találkozhatunk, mint például személynév, lakcím, alaptőke eredete.

 

Akik jogi személyek képviseletében szeretnének értékesíteni, azoknak egy ettől eltérő űrlap kitöltésével kell kezdeni. Ezek után, ahhoz, hogy a tranzakció végbemenjen az öt alábbi lépésen kell végigmenni:

1. A SecondMarket értesíti a kereskedőt az üzlet jóváhagyásáról

2. Az eladó, egy offline privát megegyezés keretén belül meghatározza az eladási árat

3. Az eladó átutalja Bitcoinjait a SeconMarket-nek

4.  Hat megerősítés után jóváírásra kerül a beutalt mennyiség

5. Az eladó kap egy azonosító számot, amellyel nyomon követheti az ügyletét

Ha többet szeretne megtudni a SecondMarket legújabb szolgáltatásáról, kattintson az alábbi linkre.

Szerző: Pete Rizzo

Forrás: CoinDesk