Japán fele terjeszkedik a Kraken bitcoin tőzsde

2014-10-22
Kraken

Kraken

A Kraken bitcoin tőzsde a hónap végén indítja be jen-bitcoin kereskedését. A közkedvelt tőzsde nem számít újoncnak a kriptopénz piacán, hiszen lassan már egy éve, hogy szabályozott és biztonságos platformot biztosít a bitcoin kereskedéséhez. Szolgáltatásai eddig euróban és dollárban voltak elérhetőek, a mostani bővítésnek köszönhetően pedig a hónap végétől már jenben is.

A Kraken euro/dollár alapú bitcoin kereskedése tehát már eddig is elérhető volt, többek között a felkelő nap országában is, azonban a nemzetközi utalások gyakran lassították, illetve költségessé tették a tranzakciókat. Részben ezért is döntött a tőzsde piacának bővítése mellett, azaz hogy platformját megnyitja a japán jen előtt is.

A Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell szerint az országban jelentős az igény a bitcoin kereskedésére, annak ellenére, hogy sokan még mindig az Mt. Gox bukására asszociálnak Japánnal kapcsolatban.

Az egykori tőzsde összeomlása jelentős károkat okozott a kriptopénz piacának, de úgy tűnik, kezd helyreállni a bizalom. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy a Kraken a jen-bitcoin kereskedés beindítása mellett döntött, illetve, hogy időközben több vállalat is integrálta a bitcoint, legutoljára például Japán vezető fizetésfeldolgozója, a GMO-PG.