Az Mt.Gox 200,000 BTC-t tartalmazó „régi típusú” pénztárcára bukkant

2014-03-22

penztartca

A csődeljárás alatt álló japán Bitcoin tőzsde, az MT.Gox a napokban egy sajtóközleményt adott közre, amely szerint 2014. március 7-én találtak egy 199,999,99 BTC-t (jelenlegi árfolyamon 113,9 millió dollár) tartalmazó régi típusú Bitcoin pénztárcát.

A hírt, ahogy ezt a helyreállítási procedúra is előírja, a valahai tőzsdeguru a csődeljárást végző tanácsnak is továbbította.

Tájékoztatásuk szerint:

„Március 8-án, egy meghallgatás során részletes felvilágosítást adtunk a tanácsnak a kialakult helyzetről. Ezt követően, a tanács a következő munkanapon (március 10-én, hétfőn) minden késlekedés nélkül továbbította az információkat, nevezetesen a 200,000 BTC felfedezését, a Közigazgatási Tanácsnak.”

A tőzsde legutoljára 202,000 BTC-t említett, amelyből 200,000 érme a napokban felfedezett pénztárcából, míg a fennmaradó 2000 BTC (nagyjából 1,1 millió dollár) az alaptőkéből származik.

Az Mt.Gox megerősítette a pénzmozgást

 

A tőzsde vezérigazgatója, Mark Karpeles által közreadott tájékoztatóból kiderül, hogy a most felfedezett bitcoinokat az online pénztárcákból egy offline tárhelyre helyezték át március 14. és 15. folyamán. Tájékoztatása szerint az intézkedésükről a bíróságot is értesítették.

„Ezekről a Bitcoin mozgásokról (beleértve a tárolási mód megváltoztatását is) értesítettük mind a bíróságot, mind a Közigazgatási Tanácsot.”

A megerősítés alátámaszthatja, hogy a blokkláncban nem rég észlelt 200000 BTC mozgatásáért valóban az Mt Gox lehet a felelős, azonban a tranzakció dátuma nem egyeznek a bejelentésben szereplő dátummal.

Helyesbítik a hiányzó Bitcoinok mennyiségét

Az Mt.Gox tájékoztatása szerint a napokban megtalált érmékkel az anno elveszettnek, vagy ellopottnak minősített BTC számát korrigálni kell, mivel akkori becsléseikben a most megtalált érmék is benne voltak.

Tájékoztatásuk szerint:

„Számításba véve a most felfedezett 200,000 BTC – t, úgy becsüljük, hogy az eltűnt BTC összmennyisége nagyjából 650,000 BTC.”

Szerző: Pete Rizzo

Forrás: CoinDesk