Az Overstock.com alkalmazottai akár bitcoinban is kérhetik a fizetésüket

2015-01-12
overstock.com

overstock.com

Az e-kereskedelmi cégóriás Overstock.com volt az egyik első olyan nemzetközi gigavállalat, amelyik integrálta a bitcoint. Ráadásul, a cég európai terjeszkedésének köszönhetően 2014. szeptemberétől már a magyarországi ügyfelek is fizethetnek bitcoinnal az online áruház termékeiért.

Majdnem pontosan egy évvel a bitcoin integráció bejelentése után, 2015. január 9-én két újabb izgalmas hírrel jelentkezett az Overstock.com: egyrészt, Patrick Byrne vezérigazgató tájékoztatása szerint a cég alkalmazottai a jövőben akár már bitcoinban is kérhetik fizetésük folyósítását, másrészt egy bitcoin ATM-et is üzembe helyeztek a vállalat központi irodájában, Salt Lake City-ben.

A CoinOutlet gyártmányú kétirányú automata (amerikai dollár-BTC) a nap 24 órájában elérhető, és nemcsak az Overstock.com alkalmazottai, de bármely más felhasználó számára is.

CoinOutlet ATM

Bitcoin ATM

Egyébiránt, a cég adatai szerint a bitcoin integráció óta valamivel több, mint 3 millió dollárnak megfelelő összegű kriprtopénz bevételt könyvelhetett el az Overstock.com.