Egy kisebb bitcoin ATM armada érkezik Kanadába

2014-08-14
Cavirtex ATM

Cavirtex ATM

A CAVIRTEX kanadai székhelyű bitcoin tőzsde hat új bitcoin ATM automatát helyezett üzembe az elmúlt nap folyamán Ontario tartományában. Az újonnan üzembe helyezett gépek a CAVIRTEX terjeszkedési politikájának első ütemét jelzik, és a cég tájékoztatása szerint, rövid időn belül, még további 4 gép felállítására is sor kerül.

A felhasználók a BitAcess gyártmányú ATM gépek bármelyikén vásárolhatnak, illetve értékesíthetnek bitcoint, a kereskedés pedig közvetlenül a CAVIRTEX tőzsde kereskedői platformjához van kapcsolva.

A CAVIRTEX a Gateway Newstands üzletlánccal kötött partnerségi megállapodást az automaták üzembe helyezésére. Az immáron 30 éve hírlap- és sorsjegyárusítással foglalkozó Gateway jelenleg 500 üzlethelyiséggel rendelkezik Észak-Amerikában, és trafikjai olyan közkedvelt turisztikai helyszíneken és nagyvárosokban vannak jelen, mint például a Niagara vízesés, Toronto, vagy Ottawa. Nem véletlen tehát, hogy a CAVIRTEX a Gateway-el kötött megállapodást, hiszen a kiskereskedelmi üzletlánc nemcsak megbízható és több évtizedes múlttal rendelkező partnernek számít, de egyféle ugródeszka is a kanadai nagyközönség meghódítása felé.

Az új kanadai bitcoin ATM-ek üzembe helyezése tehát több szempontból is jelentős: a gépek hozzájárulnak egyrészt a CAVIRTEX terjeszkedéséhez, másrészt a Gateway üzletlánc jó hírnevéhez és haladó szemléletű üzletpolitikájához, harmadrészt a gyártó BitAccess hazai egyben nemzetközi térhódításához, és végül, de nem utolsó sorban, a kanadai nagyközönség minél egyszerűbb és kényelmesebb bitcoin felhasználásához.

A CAVIRTEX úgy nyilatkozott, terve, hogy az üzembe helyezett bitcoin ATM automatáinak a száma elérje az ötszázat, de az ambiciózus cél megvalósításának pontos határidejéről nem adott további felvilágosítást.

Annyi bizonyos, Kanada már így is vezető szerepet tölt be a bitcoin ATM automaták területén, hiszen a Las Vegas-i székhelyű Robocoin gyártotta legeslegelső bitcoin ATM is Kanadában, egy vancouveri kávézóban került felállításra, illetve a BitAccess mostani, a CAVIRTEX-el kötött megállapodásának köszönhetően már 27 automatával büszkélkedhet az ország.