RingPlus: Amerika első, bitcoint is elfogadó mobiltelefonos szolgáltatója

2014-07-18
ringplus

RingPlus

Újabb taggal bővült a bitcoint elfogadó vállalatok listája: néhány napja a Los Angeles-i székhelyű mobiltelefonos szolgáltató RingPlus jelentette be, hogy bitcoint is elfogad szolgáltatásaiért.

A magántulajdonban lévő mobilszolgáltató a MVNE/A távközlési vállalat tagja, és kínálatában a mobiltelefonáláson kívül leginkább mobil-internet csomagok szerepelnek. A RingPlus vezérigazgatójának, Karl Seelig-nek a tájékoztatása szerint, számottevő volt ügyfeleik körében az igény az alternatív fizetési módokra, ezért is döntöttek úgy, hogy partnerségi megállapodást kötnek a GoCoin-al, amely ezentúl a céghez beérkező kriptopénzes fizetések feldolgozását végzi.

A vezérigazgató elmondása szerint az új fizetési opció bevezetése több szempontból is öröm a vállalatuk számára: egyrészt, mert ekképp ügyfeleik igényeit maximálisan kielégíthetik, másrészt mert az amerikai piac első olyan mobiltelefonos szolgáltatójává válnak, amely bitcoint is elfogad, harmadrészt mert ezzel az innovatív lépésükkel nemcsak a kriptopénz elterjedését támogatják, de példájuk az amerikai mobiltelefonos szolgáltatók piacára is ösztönzően hathat.

Az amerikai mobilszolgáltató egyébként nem az egyetlen a világon, amely már kriptopénzt is elfogad. Európában a Mobile Vikings kínál hasonló, mobiltelefonos és mobil-internetes szolgáltatásokat bitcoinért.