Bitcoin integráció Dél-Afrikában

2014-07-18
takealot

takealot

Az Afrikai kontinens meghódításában számos bitcoin vállalkozás lát nagy lehetőséget. Számukra különösen jó hír lehet a Takealot bejelentése nevezetesen, hogy már bitcoint is elfogadnak! A Takealot 2011-ben kezdte meg működését, és napjainkban Dél-Afrika egyik legnagyobb e-kereskedelmi üzletláncának számít, kínálatában a parfümöktől az állateledelig gyakorlatilag minden megtalálható.

A Takealot a PayFast ügyfele. A PayFast Dél-Afrika egyik vezető, online fizetések feldolgozásával foglalkozó szolgáltatója, amely szintén a napokban hozta nyilvánosságra, hogy integrálta fizetési opciói közé a bitcoint.

A PayFast integrációja több mint 30 000 dél-afrikai kereskedés számára teszi elérhetővé a kriptopénzt, és bár az új fizetési opció jelenleg még csak béta-verzióban fut, de így is fennakadások nélkül teszi lehetővé a helyi, illetve a nemzetközi utalások fogadását. A PayFast, a BitPay-hez, illetve a GoCoin-hoz hasonlóan, azonnal helyi valutára (Dél-afrikai rand, ZAR) konvertálja a beérkező bitcoin utalásokat, így a kereskedőknek nem kell aggódniuk az esetleges árfolyamingadozások miatt. A konverzáció lebonyolítására az afrikai bitcointőzsdével, a BitX-el kötöttek partnerségi megállapodást.

A PayFast alapítójának egyben igazgatójának, Jonathan Smit-nek a tájékoztatása szerint, a bitcoin integrációja pillanatnyilag inkább a nemzetközi trendnek, mintsem az afrikai felhasználók valós igényeinek felel meg. Kriptopénzes fizetési opciójuk a weblapjuk „azonnali EFT” fizetések megjelölése alatt érhető el, illetve a kereskedők is onnét tölthetik le az egyéni bitcoin integrációjukhoz szükséges beállításokat.