A Rakuten-nél, az Amazon vetélytársánál, mától már bitcoinnal is lehet fizetni!

2015-03-18
Rakuten

Rakuten.com

A japán e-kereskedelmi cégóriás Rakuten már több ízben is tájékoztatott arról, hogy mérlegeli a bitcoin integrációját, és tegnapi sajtóközleménye szerint végre a tettek mezejére lépett, amerikai ügyfelei ugyanis mától már bitcoinban is fizethetnek a megvásárolt termékekért.

Az Amazon vetélytársaként is számon tartott Rakuten webáruházában gyakorlatilag minden megtalálható: számítástechnikai-, elektronikai-, szépségápolási-, lakberendezési-, barkács és kertészeti-, ruházati-, sportfelszerelési termékek, könyvek, CD-k, DVD-k, játékok, stb.

A sajtóközlemény szerint az amerikai oldal után, valamikor még az év második felében, a cég német és ausztriai oldalain is bevezetik a kriptopénzes fizetési opciót. A fizetések feldolgozására a Bitnet szolgáltatóval kötött partnerségi megállapodást a japán cég.

Nem mellesleg jelenleg a Rakuten számít a világ legnagyobb bitcoint elfogadó online áruházának. A vállalat, éves bevétele (5,56 milliárd dollár) és piaci kapitalizációja (17,65 milliárd dollár) alapján, a világ nyolcadik legnagyobb internetes cégének számít; világszerte 14 000 alkalmazottal rendelkezik, és 2012 óta a Forbes magazin a „Top 20 leginnovatívabb vállalat” között rangsorolja.