A japán cégóriás Rakuten már dolgozik a bitcoin integrációján

2015-02-26
Rakuten

Rakuten

Hétfőn Tokióban került megrendezésre a japán e-kereskedelmi cégóriás Rakuten első nemzetközi pénzügyi konferenciája. Az eseményre számos kriptopénz szakértő volt hivatalos, a konferencia ugyanis külön vitafórumot szentelt a bitcoinnak.

A fórumon felszólalók között volt Hiroshi Mikitani, a Rakuten vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy cége „fontolgatja a bitcoin integrációját, és valószínűleg meg is fogja tenni”. Bár az integrációval kapcsolatban pontos dátum nem hangzott el, de a The Wall Stree Journal tudni véli, hogy a japán cégóriás már létre is hozott egy külön részleget, amely csak a kriptopénzt, illetve integrációjának a folyamatát vizsgálja.

Ugyancsak ismeretes, hogy a Rakuten több amerikai bitcoin startup céget is támogat (pl. Bitnet), illetve, hogy amerikai leányvállalata, a Rakuten Super Logistics U.S. már tavaly augusztus óta elfogadja a bitcoint.

A vezérigazgató egyébként már korábban is tett említést arról, hogy cége gondolkodik a bitcoinos fizetési opció bevezetésén. Az Amazon vetélytársaként is számon tartott japán Rakuten nemcsak több milliárdos éves bevétellel (tavaly például 5,3 milliárd dollárt könyvelhetett el), de saját bankkal is büszkélkedhet, így a kriptopénzes fizetési opció bevezetése egy újabb lökést adhat a bitcoin terjeszkedésének.