A Showroom privé lett Európa legnagyobb, bitcoint elfogadó webáruháza

2014-10-02
Showroom prive

Showroom prive

Az online ruházati áruház, a Showroomprive.com, francia platformja is integrálja a bitcoint, ezáltal pedig Európa legnagyobb, bitcoint elfogadó e-kereskedelmi áruházává válik.

A párizsi székhelyű Showroom privé 2006-ban alapult. Jelenleg 16,2 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, naponta átlagosan 1,3 millióan látogatják oldalait, és a tavalyi évben 350 millió euró bevételt könyvelhetett el a cég. Az áruház kínálatában szerepel többek között női-férfi ruházat, sportruházat, divat-kiegészítők, kozmetikai termékek.

Az áruház hollandiai platformja már lehetővé teszi a bitcoinos fizetést, míg a francia oldalon az elkövetkező hetekben aktiválják a kriptopénzes fizetési opciót.

A francia Showroom privé igazgatója, Thierry Petit, elmondta, hogy cége a Paymium-mal kötött partnerségi megállapodást a bitcoin fizetések feldolgozására. Thierry a következőképpen beszélt cége bitcoin integrációjáról a francia BFM tévében:

„Jóllehet, a francia piac még gyerekcipőben jár, de kockáztatunk. (…) Ez az új technológia egy jelentős innováció a fizetések területén. Számunkra pedig egy plusz szolgáltatás, amelyet elérhetővé teszünk ügyfeleink számára, különös tekintettel nemzetközi ügyfeleinkre, akiknek körében jelentős az igény erre a fizetési módra.”

Az áruház szolgáltatásai elérhetőek Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Angliában, Olaszországban, Portugáliában, Belgiumban és Lengyelországban. A bitcoinos fizetési opció egyelőre csak a holland és a francia oldalon lesz elérhető, de a tervek szerint, a többi országot érintő bővítésre sem kell sokat várni.