Megnyitotta virtuális kapuját a Circle „bitcoin bankja”

2014-10-03
Circle

Circle

A Circle online pénzügyi szolgáltatásokra szakosodott vállalat célja, hogy a bitcoint a mainstream fizetőeszközök áramába juttassa, azaz, hogy a kriptopénzes fizetési opciót egy mindenki számára könnyen hozzáférhető szolgáltatássá tegye.

A vállalkozás néhány nagytőkés befektetőt is maga mögött tudhat, így a közel 25 millió dolláros tőkeinjekciónak, illetve a több hónapos munkának köszönhetően, a napokban beindíthatta „bitcoin bank” szolgáltatását.

A hagyományos banki szolgáltatásokkal konkuráló termék lényege, hogy a Circle-nél bárki nyithat bitcoin folyószámlát, amelyen annyi érmét tárolhat, amennyit akar, ráadásul mindenféle járulékos költség nélkül, és teljes körű biztosítással, a számlához való hozzáférést pedig egy igen könnyen kezelhető felhasználói felület teszi lehetővé.

A cég koncepciója tehát, egy olyan teljes értékű banki szolgáltatás kifejlesztése, amellyel lehetővé válik a felhasználók számára, hogy egy hagyományos bankszámláról, vagy bankkártyáról pénzt utalhassanak bitcoin pénztárcájukba. (A konvertálást automatikusan a Circle végzi.) A szolgáltatás másik újdonsága, hogy a cég teljes körű biztosítást nyújt ügyfelei letétjére, ráadásul azon felhasználók, akik Circle folyószámlával rendelkeznek, semmilyen járulékos költséget nem fizetnek a hagyományos valuta-bitcoin, vagy bitcoin-hagyományos valuta átváltásáért. A minél nagyobb felhasználói szám elérése érdekében a platform hét nyelven (kínai, japán, portugál, spanyol, német, angol, francia) is olvasható.

Mindezeken felül, a bejegyzés szerint az új szolgáltatás hamarosan Android és iOS készülékeken is hozzáférhető lesz.

Igaz, meglévő bankszámlájukat egyelőre csak az amerikai felhasználók tudják Circle fiókjukhoz rendelni, azonban a bankkártyás bitcoin vásárlási opció a világ számos országából elérhető. Többek között, akár magyar bankkártyával is lehetséges az azonnali bitcoin vásárlás. A regisztráció után pár másodperc alatt bitcoinhoz juthatunk, és a nagyobb bitcoin tőzsdék árfolyamához képest csupán 3-4%-os többletköltségért. Így ez a magyarországi felhasználók számára is jelenleg az egyik legkedvezőbb lehetőség a bitcoin vásárlására.

Összességében elmondható, a Circle új szolgáltatása alapvetően azoknak a bitcoin felhasználóknak szól, akik szeretnének élni a digitális pénz nyújtotta fizetési lehetőségekkel, de anélkül, hogy közben különösebben bajlódniuk kéne digitális pénztárcájuk kezelésével.