Újabb cégóriás csatlakozhat a bitcoin szférához

2014-07-18
Hiroshi Mikitani

Hiroshi Mikitani

Mostanában több nagyvállat (Expedia, Dish, Overstock.com) döntött úgy, hogy csatlakozik a bitcoin szférához, és olybá tűnik, a kriptopénz adoptációjának növekvő tendenciája továbbra is folytatódik.

A napokban a japán e-kereskedelmi óriás Rakuten, háza tájáról érkeztek hasonló hírek azaz, hogy fontolgatják a bitcoinos fizetési opció bevezetését. Az információ a cég vezérigazgatójától, Hiroshi Mikitani-tól származik, és a vele készült interjút a Mainichi Shimbun japán napilap hozta le.

A Rakuten csoport több mint 40 különböző céget foglal magában, és világszerte több mint 10 000 alkalmazottat foglalkoztat. (Csak az érzékeltetés végett: Amerikából az Amazon-t, míg Európából, Franciaországból, a Priceminister-t hozhatnánk fel a cégóriás analógiájaként.)

A hír azért is különösen érdekes, mert a Rakuten saját bankkal is rendelkezik Japánban, így a kriptopénz elfogadásának a ténye valószínűleg még nagyobb visszhangot kapna.

A Rakuten (többek között) agresszív üzletpolitikájáról híres, hiszen olyan e-kereskedelmi oldalak megszerzése is a nevéhez köthető, mint az amerikai Buy.com, vagy a Play.com. Nem kétséges tehát, hogy a cégóriás bitcoin adoptációja nagy lökést adna a kriptopénz széleskörű elterjedésének, azonban muszáj hangsúlyoznunk, Hiroshi Mikitani semmilyen konkrétumot nem említett az esetleges integrációval kapcsolatban, így egyelőre marad a „fontolgatás” ténye.