1000 új bitcoin ATM Amerikában

2014-07-24
BitXatm

BitXatm

A North American Bitcoin Conference (NABC) legutóbbi, Chichago-ban megrendezett eseménysorozata igencsak bővelkedett a bejelentésekben! Itt látott napvilágot, hogy Chamber of Digital Commerce (Digitális Kereskedelmi Kamara) néven új bitcoin lobbi-csoport alakult a washingtoni Kongresszusban; hogy a kínai székhelyű bitcointőzsde, az OKCoin, beindította az amerikai dollár alapú kereskedését; illetve, hogy a német bitcoin ATM automatagyártó cég, a BitXatm új partnerségi megállapodásának köszönhetően 1000 új ATM automatát fog üzembe helyezni Amerikában.

A müncheni székhelyű BitXatm a Los Angeles-i CryptVision startup céggel kötött partnerségi megállapodást az automaták üzembe helyezésére, és mostani, 1000 új ATM gépükkel, Amerika legnagyobb bitcoin ATM hálózatának számítanak. A CryptVision tájékoztatása szerint automatáikat változatos helyszíneken fogják felállítani, például bevásárlóközpontokban, éttermekben, éjszakai bárokban, illetve továbbra is várják partnerek csatlakozását új helyszínek bekapcsolásához.

Az első BitXatm automaták július 25-től kezdik meg működésüket, és a tervek szerint még ebben az évben üzembe helyezik mind az 1000 készüléket.
A BitXatm „Sumo PRO” néven is ismert automatái egy flexibilis operációs rendszerrel működnek, amelynek köszönhetően egyrészt az igénybe vehető hagyományos, illetve digitális valuták választéka igen nagy, másrészt a felhasználó igénye szerint használhatja a gépet bitcoin vásárlására, illetve eladására. A gépek működését webes háttértámogatás is biztosítja, így a „hagyományos” pénzfelvevő funkciókon kívül egyéb, pénzügyi szolgáltatások is elérhetőek lesznek a menüjében.

A bitcoin ATM-ek nemcsak Az Egyesült Államokban, de szerte a világon is nagy népszerűségnek örvendenek. Mi is rendszeresen beszámolunk egyegy újabb gyártó, vagy automata megjelenéséről, hiszen nem kétséges, az ATM ipara nagymértékben segíthetné a bitcoin széleskörű elterjedését. Viszonylag sokféleképpen juthatunk bitcoinhoz, de talán megállapíthatjuk, jelenleg még mindig az ATM automaták számítanak a legegyszerűbb eljárásnak.