Hotelszoba bitcoinért már Hollandiában is!

2014-07-30
easyHotel

easyHotel Hollandia

Úgy tűnik, a bitcoin egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turizmus területén is, hiszen az Expediánál és a CheapAirnél is fizethetünk bitcoin érméinkkel, illetve mostantól már a közismert szállodaláncnál, az easyHotel Holland-nál is.

Az easyHotel szállodalánc rendkívüli népszerűségnek örvend Európában, akárcsak az „easy Group” csoport légitársasága (easyJet), és reptéri transzfer szolgáltatása (easyBus).

Az easyHotel szállodái Hollandiában három városban, Amszterdamban, Rotterdamban és Hágában vannak jelen. A cég tájékoztatása szerint a bitcoinos fizetési opció egyelőre csak a hollandiai szállodákban érhető el, és a szállodalánchoz beérkező kriptopénzes fizetések feldolgozását a BitPay végzi.

És ha már Hollandiában járunk, nemcsak hotelszobánkért fizethetünk bitcoinnal, de Hága „Bitcoin Boulevard”-ján (a Bierkade és a Groenewegje utcában) gyakorlatilag mindenért, amit szemünk-szájunk megkíván. A hágai „bitcoin körűt” projekt idén tavasszal debütált, és összesen 9 vendéglátóipari egység (többek között egy Michelin csillagos étterem, egy vegetáriánus vendéglő, egy kávézó, egy kézműves sörök bárja) és egy kortárs művészeti galéria vesz részt benne.