Üzembe helyezték a közel-keleti térség első bitcoin ATM automatáját

2014-06-12

bitcoin_ATM

Az új bitcoin ATM-nek köszönhetően időkorlátok, és országhatárok nélkül intézhetnek utalásokat a felhasználók, illetve bürokratikus szöszmötölések nélkül vásárolhatnak és értékesíthetnek kriptopénzt.

A közel-keleti térség első bitcoin ATM automatáját szerdán helyezték üzembe Tel Aviv városában. A bitcoin P2P rendszerével lehetővé válik, hogy a felhasználók közvetlenül egymásnak utaljanak digitális valutát, mindenféle közbenjáró intézet, vagy személy közvetítése nélkül.

A kézpénzfelvételre is alkalmas automata az amerikai Robocoin gyártmánya, és számos belső védelmi funkcióval is rendelkezik, hogy biztosítsa a biztonságos, tolvajoktól és csalásoktól mentes tranzakciókat, illetve megfeleljen a szabályozó szervek vonatkozó, pénzmosás-elleni előírásainak is, derül ki a sajtótájékoztatóból.

A közel-keleti térség első bitcoin ATM automatája lehetővé teszi bárki számára, azoknak is tehát, akik nem rendelkeznek különösebb háttérismerettel, hogy könnyedén vásárolhassanak, illetve értékesíthessenek bitcoint, a nap 24 órájában, a különböző banki bürokráciák útvesztői nélkül,” mondta a Bitbox vezérigazgatója, Nimrod Gruber. Izrael első bitcoin ATM automatáját a Bitbox-nak köszönhetően helyezték üzembe.

Az ATM megjelenéséig csak két úton lehetett bitcoin tranzakciókat intézni: banki közbenjárással, vagy magánszemélytől, de így kétes a hitelesség.

Gruber elmondása szerint sokan vannak Izraelben, akik egyszerűbb eljárással szeretnének kriptopénzt venni vagy eladni, helyi valutáért. A most üzembe helyezett ATM pont ezen igények kielégítésére fog szolgálni.

Mostantól például a külföldi munkavállalók is vehetnek sékelért bitcoint, amivel hazájukban, amennyiben szeretnék, szintén bitcoin ATM-en keresztül, saját nemzeti valutához juthatnak.
Az üzembe helyezés tegnap, azaz szerdán történt meg, a Rothschild Blvd. és a Yavne Street sarkán álló TOWN-HOUSE TLV hotelben.

Forrás: Haaretz.com