Újabb bitcoin lobbi a Kongresszusban

2014-07-24
Boring

Boring

A legutóbbi North American Bitcoin Conference (NABC) Chichago-ban került megrendezésre július 19. és 20. között. A számos felszólaló és előadás között egy érdekes bejelentést is hallhattunk: nevezetesen, hogy Chamber of Digital Commerce (Digitális Kereskedelmi Kamara) néven új lobbicsoport alakult a washingtoni Kongresszusban, méghozzá a bitcoin iparágának nonprofit érdekképviseleti szerveként. A szervezetet Perianne Boring irányítja, akinek a neve többeknek ismerős lehet, hiszen a Wall Street Journal egykori újságírójáról van szó, illetve ő a szerzője a Forbes hetente megjelenő „The Boring Bitcoin Report” című rovatának is.

A Chamber of Digital Commerce bejelentése azért is érdekes, mert alig pár hete, hogy a Bitcoin Foundation közzétette, lobbi céget bérel, hogy a kriptopénz érdekeit megfelelően érvényesíthesse a Kongresszusban. A Bitcoin Foundation nem az első olyan szervezet, amelyik bitcoin lobbit küldött Washingtonba. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a San Diego-i székhelyű befektetői csoport, a Falcon Global Capital is hasonló érdekképviseleti csoport megvalósításán munkálkodott.

Úgy tűnik tehát, a bitcoin iparágának három lobbi cége is jelen lesz a Kongresszusban, mindez pedig különösen pozitív hír lehetne a bitcoin közösség számára. Nem véletlen a feltételes mód, hiszen az ügy pikantériája, hogy Perianne Boring tájékoztatása szerint, a Chamber of Digital Commerce szervezete nem törekszik együttműködésre a Bitcoin Foundation lobbi cégével.

Szóval olybá tűnik, az érdek közös, de egyelőre mindenki a „maga módján” harcol érte.