Lobbi céget bérel a Bitcoin Foundation

2014-07-10

USkongress

Friss hírek a Bitcoin Foundation háza tájáról: lobbi céget bérelnek, hogy a kriptopénz érdekeit érvényesíthessék a Kongresszusban. A felbérelt lobbi cég neve: Thorsen French Advocacy. A céget még 2010-ben alapította Alec French és Carl Thorsen, és mindketten több éves múlttal rendelkeznek az amerikai törvényhozás hivatalos szervein belül.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a lobbi cég egyik első feladata az lesz, hogy az amerikai Kongresszussal megismertesse a technológiát, illetve megértesse vele milyen lehetőségeket rejt magában a kriptopénz. Természetesen, a hosszú távú cél a bitcoin-barát környezet megteremtése, az állami szabályozások harmonizációja, valamint a széleskörű adoptáció elősegítése.

A Bitcoin Foundation nem az első szervezet, amely bitcoin lobbit küld a Kongresszusba. Ahogy arról még májusban beszámoltunk, a San Diego-i székhelyű befektetői csoport, a Falcon Global Capital, is hasonló érdekképviseleti csoport megvalósításán munkálkodik. A befektetői csoport lobbi cége többek között olyan feladatokat látna el, mint a „bitcoin és más kriptografikus fizetőeszközök közérthetőbbé tétele és oktatása.”

Végül is, ha az olyan gigavállalatoknak, mint a Visa vagy a MasterCard lehetnek saját lobbi cégei, akkor miért ne lehetne a bitcoinnak is saját érdekképviselete a Kongresszusban?

A Bitcoin Foundation reméli, hogy a lobbimunkának köszönhetően tényleg kialakul egy párbeszéd az állam és a bitcoin ökoszisztéma között, következésképpen a kriptopénz köré épülő szolgáltatásokra valóban építhetnek a vállalatok, a bitcoin közösség és a felhasználók, ekképp pedig lehetőség nyílik a valóban széleskörű elterjedésre.