A mai naptól indul a DISH bitcoinos fizetési opciója!

2014-08-14
dish

DISH Network Corporation

Nagyjából két hónapja, hogy a TV óriás DISH Network Corporation, hivatalosan közzétette, tervezi a bitcoinos fizetési opció bevezetését.

Jó hír minden DISH előfizetőnek: a cég a mai naptól beindította bitcoinos fizetési opcióját, tehát a felhasználók mától akár már bitcoinnal is fizethetnek havi televízió előfizetésükért.

A DISH első, bitcoinnal fizető ügyfelei Austin és Beccy Craig voltak. Az amerikai pár nemcsak azért híres, mert a tévéóriás első kriptopénzzel fizető ügyfelei voltak, hanem azért is, mert egy közkedvelt blogot vezetnek arról, hogyan boldogultak az alatt a 100 nap alatt, amikor csak bitcoinban is fizethető szolgáltatásokat vettek igénybe. A blog alapján egy rövid dokumentumfilm is készült „Life on Bitcoin” címen, amelyet valamikor a közeljövőben a DISH is sugározni fog.

A havi tévészámla bitcoinnal történő fizetése egyébként pofonegyszerű: akik rendelkeznek online My DISH felhasználói fiókkal, illetve úgynevezett Hopper HD-DVR dekóderrel, azok csak belépnek a felhasználói fiókjukba, és egy applikáció segítségével kiválasztják a bitcoinos fizetési opciót, majd leolvassák a QR kódot, és végül jóváhagyják a tranzakciót.

A DISH-ez beérkező tranzakciók feldolgozására a Coinbase-el kötött partnerségi megállapodást a vállalat.