Bitcoin ösztöndíj-program a londoni Imperial Collegeban

2014-10-16
Imperial College

Imperial College London

Új ösztöndíj-program beindításáról kötött partnerségi megállapodást a londoni Imperial College és az Entrepreneur First (EF).

A digitális pénzekre, különös tekintettel a bitcoin technológiájával kapcsolatos fejlesztésekre fókuszáló program az egyetem matematika, számítástechnika, műszaki és üzleti gazdaságtan tanszékén kerül meghirdetésre.

A program célja, hogy felpezsdítse a kriptopénz technológiájával kapcsolatos kutatásokat. A motiváció erősítése érdekében az egyetem minden bitcoinnal kapcsolatos projektet kreditpontokkal jutalmaz, míg az Entrepreneur First az anyagi támogatását biztosítja. A projekt lehet egyéni vagy csoportos munka is.

A londoni székhelyű Entrepreneur First egy olyan több befektetői csoportból álló vállalkozás, amely innovatív startupok támogatásával, menedzselésével foglalkozik. A londoni Imperial College bitcoinnal kapcsolatos projektjeinek a támogatásához létrehoztak egy Imperial/EF Bitcoin Prize Fund díjat, amely a legjobb ötleteket 3000 angol fonttal jutalmazza. A pénzjutalmon kívül egyéb támogatást is biztosítanak, például a projekthez szükséges felszerelések beszerzését, és még egy rakás egyéb segítséget, amelyekről részletesebben a cég honlapján lehet olvasni.

Az Entrepreneur First és az egyetem partnerségi megállapodása különösen ígéretes, hiszen abban gyakorlatilag mindenki egyetért, hogy a blokklánc innovatív technológiája teljesen átalakíthatja az összes jelenleg ismert iparág működését. Hogy ebben az innovatív munkában, illetve a bitcoinnal kapcsolatos párbeszédben a világ egyik vezető egyeteme is szeretne részt venni, mindenképpen pozitív hír.