Bitcoin elfogadóhelyek Magyarországon

2014-06-11

Bitcoinnal kapcsolatos riportokban még napjainkban sem ritkán teszik fel a kérdést a laikus riporterek, hogy mit lehet egyáltalán bitcoinért vásárolni? Míg 2012-ben e kérdésre a válaszadók gyakran példaszerűen elkezdték felsorolni a különféle szolgáltatásokat és termékeket, amelyeket bitcoinért meg lehetett vásárolni, addig a kérdésre most már ilyen módon válaszolni nem sok értelme lenne. Manapság inkább az a kérdés, hogy mit nem lehet bitcoinért megvásárolni!

Nehéz olyan szolgáltatást, vagy terméket találni, amelyet ne tudnánk bitcoinnal megvásárolni (ha esetleg mégis találnánk ilyet, akkor pedig bitcoinjainkat az adott ország pénznemére váltva vásárolhatnánk meg az áhított terméket). Az elmúlt két év folyamán robbanásszerűen növekedett a bitcoint elfogadó üzletek száma. Egyes becslések szerint már több százezres nagyságrendű üzletről beszélhetünk világszerte és továbbra is nagy ütemben folyamatosan növekszik a számuk. Ennek ellenére a technológia széleskörű elterjedése még mindig várat magára.

Mindezzel párhuzamosan Magyarországon is kezd egyre népszerűbbé válni ez az új fizetési rendszer és fizetőeszköz. Egy éve még alig találhattunk Magyarországon egy-két üzletet, ahol bitcoinnal tudtunk fizetni. Jelenleg már 30-nál is több különféle vállalkozás található Magyarországon, ahol bitcoinnal is lehet vásárolni és itt is szinte napról-napra növekszik a bitcoin elfogadóhelyek száma.

Úgy döntöttünk, hogy egy interjúsorozat keretében bemutatunk pár olyan magyar vállalkozást, amely a bitcoin elfogadás mellett döntött.

 

 

Webáruházak:

220volt.hu

Aquila Kft

Digitalbridge LLC

Fatumjewels Kft

Pellek industries

 

 

Szórakozóhelyek:

Anker’t

 

Nonprofit:

Drábik János Alapítvány

 

Az interjúsorozatunkhoz folyamatosan várjuk a bitcoint elfogadó helyek jelentkezését! Jelentkezni FB oldalunkon lehet.