A Coinbase Európában terjeszkedik

2014-09-15
Coinbase

Coinbase

A Coinbase bitcoin fizetések feldolgozására, illetve egyéb kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatásokra (biztosított érme megőrzés, pénztárca szolgáltatások, stb.) szakosodott amerikai vállalat.

A cég pénztárca szolgáltatásai már jó ideje elérhetőek az európai felhasználók számára is, azonban a kriptopénz kereskedésére mostanáig csak az amerikai piacnak nyújtott lehetőséget a vállalat.

Az ezzel kapcsolatos változást a múlt hét folyamán tette közhírré a Coinbase, a hivatalos blogján. A bejegyzésből megtudhatjuk, hogy terjeszkedésüknek köszönhetően már 13 európai (Ausztria, Belgium, Ciprus, Finnország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Málta, Hollandia, Lettország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország) országban is elérhető a bitcoin vételére-eladására fókuszáló szolgáltatásuk.

A szolgáltatás minden olyan vállalati, illetve egyéni ügyfél számára elérhető, akik rendelkeznek euró alapú bankszámlával. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy pillanatnyilag béta verzióban fut a program, így a napi limit (eladás/vétel) 500 euróra van maximalizálva. A tájékoztatás szerint, amint véget ér a béta verzió, növelni fogják a napi limit összegét.

A terjeszkedés részeként honlapját is megújította a cég, így új weblapjuk már mind a 14 partnerországot felsorolja.

Európai terjeszkedésüktől nemcsak a kriptopénz régión belüli széleskörű adoptációját remélik, de az egyéni felhasználók bitcoin vásárlásának/eladásának a megkönnyítését is. (Minden bizonnyal a nagy konkurenssel, a Bitpay-al is szeretnék felvenni a versenyt, hiszen az ugyancsak amerikai székhelyű szolgáltató már több mint 2500 európai kereskedői ügyféllel büszkélkedhet.)