Bitcoin elfogadóhely – Fatumjewels Kft

2014-10-08

A magyarországi bitcoin elfogadóhelyeket bemutató interjúsorozatunk keretében ez alkalommal egy budapesti ékszerkereskedés (Fatumjewels Kft) tulajdonosával, Somlói Istvánnal készítettünk egy rövid bemutatkozó interjút.

 

Fatumjewels Kft

Bitcoin elfogadóhely – Fatumjewels Kft, ékszerkereskedés

 

– Röviden bemutatnád a vállalkozásotokat?

2008-ban alapítottuk meg cégünket azzal, a céllal, hogy széles körben megismertessük és megszerettessük a drágaköveket meglévő- valamint leendő Ügyfeleinkkel. Szeretnénk, ha a színes drágakövek kultúrája iránti érdeklődés ismét fellendülne, mint az a korábbi századokban oly jellemző volt. Manapság ritkán szerepelnek jó minőségű, valódi drágaköves ékszerek az ékszerüzletek polcain amik legtöbbször elérhetetlen árakon vannak. Ezen a tendencián kívánunk változtatni, törekszünk arra, hogy áraink a legkedvezőbbek legyenek Magyarországon, de ne a minőség rovására! Valódi drágakőválasztékkal, különleges, egyedi drágaköves ékszerekkel, karikagyűrűkkel, jegygyűrűkkel várjuk ügyfeleinket ékszergalériánkban.

 

– Mikor és hogyan hallottál a bitcoinról?

2010-ben olvastam a bitcoinról először. Akkor még csak egy érdekes hóbortnak tartottam, annak ellenére, hogy anno én is számítástechnika területén dolgoztam. Sajnos csak később kezdtünk el komolyabban foglalkozni a bitcoinnal. 2013 októberében már megrendeltük az első bányagépeinket, vettünk bitcoint és kereskedtünk is vele.

 

– Mióta fogadtok el bitcoint?

Cégünk 2013 decemberétől fogad el bitcoint, litecoint, nextcoint, és virtualminigcoint. Később tervezzük az ethereum coin elfogadását is (amint elérhetővé válik).

 

– Hogyan oldottátok meg a bitcoinos fizetés integrációját?

Egyelőre még sehogyan. Keresünk jelenleg is programozót, aki majd az összes webshopunkba integrálja az API-t, ami bitstampot és mnb középárfolyamot figyel.

 

– Online és személyes vásárlásnál is lehet bitcoinnal fizetni?

Fizetni bárhol, bármikor, bármivel lehet nálunk 🙂

 

– Miért döntöttetek a bitcoin elfogadása mellett?

Biztonságos, gyors, egyszerűbben tárolható, mint adott esetben a készpénz. Innovatívok vagyunk, és szeretünk újítani, valamint meg szerettük volna fogni ezt a vásárlóréteget is.

 

– Volt már, aki bitcoinnal vásárolt nálatok?

 Igen, voltak már többen is.

 

– Mit csináltok a kapott bitcoinokkal?

Mi semmit nem váltunk át, mindet megtartjuk több walleten.

 

– Több nagyobb külföldi ékszerkereskedés is elfogad már bitcoint. Nektek van esetleg olyan beszállítótok, akinek tudtok bitcoinban fizetni?

Sajnos még nincs ilyen beszállító, de folyamatban van a tárgyalás egy külföldi gyémánt nagykereskedővel az elfogadást illetően.

 

– Milyen jövőt jósolsz a bitcoinnak?

Maximálisan bízok benne, szerintem középtávon (3-5év) jelentősen emelkedni fog az árfolyam. Éppen ezért folyamatosan vásárolok bitcoint.

 

Interjúsorozatunkhoz folyamatosan várjuk további bitcoin elfogadóhelyek jelentkezését!