Buttercoin, az amerikai piac új bitcoin tőzsdéje

2014-11-13
Buttercoin

Buttercoin

Az elmúlt hét folyamán újabb szereplővel bővült az amerikai bitcoin ökoszisztéma, ugyanis a Buttercoin bitcoin tőzsde november 6-tól hivatalosan is megkezdte működését. A platform az Egyesült Államokban kínál lehetőséget a bitcoin gyors, biztonságos és egyszerű vételére-eladására.

A Buttercoin több éves fejlesztői munka eredményeként jött létre, a vezérigazgató Cedric Dahl elmondása szerint az ötlet, hogy létrehozzanak egy versenyképes, a piac igényeit teljes mértékben kielégítő, és nagy likviditással rendelkező kereskedői platformot, anno az Mt.Gox összeomlása kapcsán született meg. A cél tehát, egy olyan nyílt forráskódú kereskedői motor létrehozása volt, amely mindenki számára elérhető, gyors és egyszerű megoldást kínál.

A Buttercoin legfőbb jellemzői: a gyorsaság, a jó árfolyam, és a megbízások akár 1 munkanapon belüli teljesítése (akár 200-500 BTC értékű összegek esetében is).

Felmerül a kérdés, milyen biztosítékkal rendelkezik a platform, hogy ilyen jelentős mennyiségű BTC-t is képes, akár napi szinten finanszírozni. Nos, a vállalkozás olyan hiteles és neves befektetőket tudhat maga mögött, mint például a Google Ventures, a Centralway Ventures, a Rothenburg Ventures, a Reddit társalapító Alexis Ohanian, és az Y Combinators.

Ezen kívül meg kell jegyezni, hogy a Buttercoin technikailag nem egy hagyományos bitcoinváltó, azaz nem rendelkezik ügyfelei megtakarításai felett. Inkább egy az eBay-hez hasonló közvetítő médiumként funkcionál, tehát kapcsolatot biztosít az eladók és vásárlók között.

A cég ügyfelei sem kispályás szereplők: megbízói között van a fizetésfeldolgozó Bitpay, vagy a decentralizált ipari bányásztársulás, a MegaBigPower. A platform kezdetben szelektív volt az ügyfelekkel kapcsolatban, de Dahl tájékoztatása szerint, a jövőben már minden olyan vállalkozással együttműködnek, amely megfelel az AML, KYC és KYB előírásoknak.