Bitcoin elfogadóhely – 220volt.hu

2014-08-08

A mai napon a 220volt.hu webáruház hivatalosan is bejelentette, hogy bitcoint is elfogadnak! Jelenleg a 220volt.hu a legnagyobb webáruház Magyarországon, amely bitcoint is elfogad! Rövid interjút készítettünk velük, Kocsis Tamás válaszolt a kérdéseinkre:

 

220volt

A 220volt.hu már bitcoint is elfogad!

 

Honnan jött az indíttatás a bitcoinos fizetési opció bevezetésére?

A Bitcoin-al komolyabb kapcsolatba először körülbelül 1 éve kerültünk egy esküvői nászajándék formájában. Azóta közelről figyeljük a fejlődését, vásárlásra és befektetésként is alkalmazzuk. Hiszünk benne, hogy a Bitcoin-ban megvan a lehetőség arra, hogy hosszú távon teljesen átalakítsa a bankrendszert és az országok pénzügyi berendezkedését. Emiatt, mint a hazai internetes kereskedés fontos szereplője kötelességünknek éreztük, hogy segítsük a technológia elterjedését.
Cégünk döntéshozói matematikai és számítástechnikai múltja és folyamatos technológiai érdeklődése is elősegítette a Bitcoin melletti döntést.

 

Könyvelőik, illetve jogi tanácsadóik mire hívták fel a figyelmüket az új fizetési opcióval kapcsolatban?

A NAV-nak nincs erre vonatkozó álláspontja, emiatt a bitcoin hazai adóügyi megitélése ismeretlen. Tovább bonyolítja a helyzetet az elfogadáshoz és az átváltáshoz használt BitPay szerepe, akitől egy összegben, euróban kapjuk a kifizetett bitcoinok értékét.

 

Mire számítanak a vevőik hány százaléka fogja az új fizetési opciót igénybe venni?

Hiszünk a Bitcoin forradalmi jelentőségében, de ugyanakkor tudjuk, hogy általános elfogadottsága még hosszú út előtt áll. Arra számítunk, hogy a rendelések kevesebb, mint 1% fogja használni ezt a fizetési módot.
Vásárlóink túlnyomó része interneten keresztül ismerkedik meg velünk, ugyanakkor a pár napon belül megnyíló eddigi legnagyobb, 220nm²-es üzletünkkel próbáljuk erősíteni fizikai jelenlétünket, így amint lehetséges személyes fizetéskor is be szeretnénk vezetni a bitcoin-os fizetést.

 

bitcoin elfogadóhely

Hamarosan nem csak a webáruházban, hanem a 220volt üzleteiben is lehet bitcoinnal fizetni!

 

– Volt már olyan vevő, aki bitcoinnal fizetett?

Igen, péntek óta (3 nap alatt) már 5 bitcoinos rendelés érkezett .

 

Hogyan tervezik a bitcoinban érkező bevételeik felhasználását? Esetleg felhasználják árubeszerzéshez, alkalmazottak fizetéséhez, vagy azonnal átváltják hagyományos fizetőeszközre?

Egyelőre nem állunk olyan beszállítóval kapcsolatban, aki elfogadná a bitcoin fizetéseket, valamint könyvelésügyi óvatosságból is a teljes fizetett összeget euróra váltjuk. Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan partnereink is felismerik a Bitcoinban rejlő lehetőségeket, és a tranzakciókat a bankrendszer kötöttségei és költségei kizárásával tudjuk majd bonyolítani.

Törekszünk rá, hogy a kínálatunkban szereplő termékek közül minél többet tartsunk raktáron, a Bitcoin segítségével jelentősen gyorsabban juttathatnánk el eladásainkból származó bevételeinket a beszállítóinknak, így a jelenleg azonnal elérhető 3500db termékek számát még fentebb tornászhatnánk.

 

– Világszerte már számos nagyobb online áruház fogad el bitcoint. Ezzel szemben jelenleg Magyarországon még csak pár kisebb. Mit gondolnak más nagyobb magyar webáruházak is követni fogják az Önök példáját?

Bízunk benne, hogy Magyarország 3. legnagyobb webshopjaként komoly szerepünk lesz a bitcoin iránti bizalom növelésében. Emelett úgy gondoljuk, hogy webshopunkban lévő 13000 termékkel jelentősen megnöveltük a hazai bitcoin felhasználás lehetőségeit is, így a technológiát eddig csak távolról figyelő érdeklődőket is bátorítjuk

A Bitcoin számos előnnyel jár az kereskedők és a vásárlókra nézve is, így kölcsönös érdek az elfogadottság növelése.

 

Interjúsorozatunkhoz folyamatosan várjuk további bitcoin elfogadóhelyek jelentkezését! Jelentkezni FB oldalunkon lehet!