Az észt LHV bank virtuális fizetőeszköz szolgáltatást tervez

2014-06-13

asse-sauga-osales-ka-eesti-arengufondi-arenguideede-konkursil-kuhu-esitas-68871327

Az észt LHV bank felkért egy digitális pénz szakértőt, hogy fejlesszen ki a bank számára egy olyan új szolgáltatást, amely a virtuális fizetőeszközöket, közöttük a bitcoint is, magába foglalná. A bank tájékoztatása szerint a fejlesztés elsősorban nemzetközi jellegű.

A felkért szakértő, Asse Sauga úgy nyilatkozott, hogy első lépésben a virtuális fizetőeszközöket kell tanulmányoznia, illetve elemeznie. Hiszen a leginkább ismert bitcoin mellett létezik még másik 300 digitális pénzfajta is.

„Amennyiben alaposabban megvizsgálja a bitcoin szoftverét, úgy hasonlóságokat fedezhet fel közte, és a bankok alaprendszerének felépítése között,” mondta Asse Sauga, hozzátéve, hogy a bitcoin protokolljára számos egyéb pénzügyi szolgáltatás is építhető lenne, és a jövőben valószínűleg minden pénzügyi szolgáltató arra lesz kényszerítve, hogy ezzel az új technológiával dolgozzon.

A virtuális fizetőeszközök észtországi használatáról úgy nyilatkozott a szakértő, hogy az új technológia a meglévő törvényi keretek közé lett beszorítva. Így a Bitcoin használata, akárcsak az Euróé, jelenleg törvényellenes. A Bitcoin tranzakciók azonban az Euró utalásokkal szemben még forgalmi adóval is sújtottak.

Forrás: News.err.ee