Bitcoin elfogadóhely – Digitalbridge LLC

2014-07-12

Interjúsorozatunk keretében ez alkalommal a Digitalbridge LLC alapítóival beszélgettünk. Igaz a mikróvállalkozás székhelye az Egyesült Államokban, Texasban van, ennek ellenére az alapítók mégis úgy gondolták érdekes lehet a vállalkozásuk, mint magyar bitcoin elfogadóhely, mert elsősorban magyarországi vásárlóknak próbálnak a szolgáltatásaikkal segíteni.

 

Digitalbridge LLC

Digitalbridge LLC / iDealer Team

 

–          Röviden meséljetek magatokról és vállalkozásotokról.

Az iDealer Team 2008-ban alakult, 2 alapítóval Kovács József (35), David Hernandez (29). Közülünk Józsi jött ki 2007-ben az USA-ba, David pedig mindig is itt élt, neki az anyukája magyar. Mind a ketten vendéglátó iparban dolgozunk, így az iDealer Team nekünk úgymond mellékállásunk.

 

–          Mivel foglalkozik a vállalkozásotok?

Jelenleg az alábbi oldalak tartoznak a Teamhez: iDealer.hu: amerikai es angol termékek beszerzése és küldése. Digitalbridge.hu: amerikai es angol iTunes kártya küldés. Amerikaigyogyszerek.hu: amerikai es angol nem vényköteles gyógyszer és gyógyhatású készítmények beszerzése és küldése. Ezen kívül van két román nyelvű honlapunk is (idealer.ro, digitalbridge.ro). Mivel van főállásunk, barátnőnk és még tanulunk is néha ezt-azt, így mikro cégként egyelőre bőven elég két ember, hogy ellássa a vállalkozásból adódó feladatokat.

 

–          Mikor és hogyan hallottatok a bitcoinról?

Valakinek a blogjában olvastunk róla, de hogy kinek a blogja volt, már ne kérdezd! Mivel akkoriban is izgatott minket az arany es ezüst befektetés (Dávidnak van ezüstműves végzettsége is) ezért, mint azok melletti alternatív befektetésre kezdtünk egyre inkább tekinteni a bitcoinra. Gyakorlatilag 2012 óta tartjuk szemmel, sajnos akkor nem vásároltunk be belőle. Mivel mi is úgy látjuk, hogy bőven van még tere a Bitcoin növekedésének, ezért 2013-ban elhatároztuk, hogy másokhoz hasonlóan mi is elfogadjuk fizetőeszközként. A mi szakmánkban nagyon fontos a bizalom, és úgy látjuk, hogy a Bitcoin úgy van megalkotva, hogy nehezen lehet visszaélni vele. Elég sok PayPal tranzakciót bonyolítunk és szeretnénk csökkenteni a különféle utalások költségeit és adott esetben a váltásoknál is spórólni, hiszen, ha hozzánk olcsóbban kerül ki a pénz, az ügyfeleinknek is jót tesz, a kedvezőbb árak miatt.

 

–          Volt már bitcoinnal fizető ügyfeletek?

Egyetlen egy ember fizetett eddig bitcoinban, ezért is akarunk ezen változtatni.

 

–          Megtartjátok a kapott bitcoint, vagy átváltjátok dollárra?

Gyengülő vásárlóerejű dollar mellett világos, hogy megtartjuk a Bitcoint!!! Egyelőre leginkább, mint befektetésre tekintünk a Bitcoinra, hiszen nem vagyunk programozók és alkalmazást sem fejlesztünk rá.

 

–          Mit gondoltok a bitcoin jövőjéről?

Az afrikai mobiltelefonos fizetések mintájára nagyon komoly jövőt jósolunk neki. Ráadásul szerintünk az amcsi kormányzat is tolja a háttérből, a minél jobban kiterjeszthető megadóztatás és nyomonkövethetőség miatt, tehát mi nem hiszünk a Satoshi storyban. Akárhogy is, mivel a kibányászható mennyiség véges, az ára emelkedni fog és ebben mi is részt kívánunk venni, a magunk szerény eszközeivel.

 

 

Az interjúsorozatunkhoz folyamatosan várjuk a magyar bitcoin elfogadóhelyek jelentkezését! Jelentkezni FB oldalunkon lehet.