Stripe a Bitcoint teszteli

2014-03-28

Stripe-Payments-Bitcoin

A fizetéseket feldolgozó rendszer, a Stripe, olyan felhasználóbarát alkalmazásprogramozási felületeket (API) és eszközöket kínál, amelyekkel megkönnyíti a kereskedői online fizetések alkalmazását. A hírek szerint a Stripe kínálata hamarosan bővülhet a Bitcoinos fizetések feldolgozásával is.

Erre utal a cég egyik új oldala is, ami a stripe.com/bitcoin címen elérhető, és amelynek tájékoztatása szerint jelenleg folynak a Bitcoinnal kapcsolatos tesztelések.

A San Franciscó-i székhelyű cég az érdeklődők számára lehetővé teszi, hogy csatlakozzanak a program béta verziójához, de ehhez előbb egy várólistára kell felkerülni, így egyelőre nem világos, hogy mindez mikor fog (ha egyáltalán) végleges termékként a piacra kerülni.

A Stripe több ezer vállalat (többségük a Fortune 500 listáján is szerepel) milliárdos nagyságú tranzakcióit dolgozza fel évente. Ügyfelei között olyan cégeket találunk, mint a Rackspace, a Reddit, a Shopify, a Lyft, stb. Jelenleg 2,9 % + 0,30 dollár/ tranzakció járulékos költséggel dolgozik, amit néhányan talán magasnak találnak, de ezen felül semmilyen tagdíjat nem számol fel a cég.

Napjainkig, főleg a Sequoia Capital és Peter Thiel, mintegy 130 millió dollárt invesztált a cégbe.

Mindez egy igazán jó hír lehet a Bitcoin közösség számára.

Forrás: newsBTC