Az utobbi napok árfolyamcsökkenésről

2014-07-26
tozsde

BTC árfolyam

Nem mondhatjuk, hogy az elmúlt hónapok szűkölködtek a jó hírekben, hiszen sikeres volt az amerikai kormány bitcoin aukciója, a Newegg, a DISH, és a Dell is integrálta a bitcoinos fizetési opciót, és már nemcsak hotelszoba foglalásért, de repülőjegyekért is fizethetünk kriptopénzzel. A sok pozitív hírt csak tetézte, hogy a kriptopénz árfolyam ingadozása is csillapodni látszott az utóbbi időben, beállva a 600 – 630 amerikai dolláros értékre.

Ezek után viszonylag meglepő az elmúlt napokban tapasztalt árfolyamcsökkenés (cikkünk írásakor 591 amerikai dollárt kértek egy bitcoin érméért), hiszen sem az elmúlt hónapok stabilitása, sem a jó hírek bokrétája nem indokolhatja a változást.

A változatos híresztelések természetesen azonnal szárnyra keltek, hogy pontosan mi is állhat a mostani csökkenés hátterében, a különböző hírportálok és bitcoin közösségek is beszámoltak az árfolyamcsökkenésről, ki-ki a maga elméletét hangoztatva, de összességében megállapíthatjuk, a találgatásokon túl egyelőre semmilyen olyan konkrét információ nem ismert, amely a mostani, nagyjából 4%-os csökkenés hátterében állhat.