Tim Draper nyerte meg az amerikai kormány által elárverezett 30 000 BTC-t

2014-07-05

Tim Draper

Nemrég beszámoltunk róla, hogy az amerikai kormány kiárusítja azt a 30 000 BTC-t, amelyet még korábban az US Marshall Service (amerikai rendőrbírói szolgálat) foglalt le.

Nos, az aukció a meghirdetett időpontban, június 27-én, rendben lezajlott, és US Marshall Service tájékoztatása szerint az árverés során tíz blokkban értékesítették a meghirdetett 30 000 BTC-t. Szintén a tájékoztatásból tudjuk, hogy egyazon személy (akinek a kilétét a rendőrbírói szolgálat nem kívánta felfedni) nyerte meg mind a tíz aukciós blokkot, azaz mind a 30 000 BTC-t.

Időközben napvilágra került a nyertes neve: Tim Draper, nagytőkés befektetőről van szó. Amit tudni lehet, hogy a megnyert 30 000 BTC értéke (cikkünk írásakor kalkulált árfolyamon) meghaladja a 18 millió dollárt. Arra a kérdésre, hogy mekkora összeget fizetett az aukción értékesített érmékért, Tim Draper csak annyit válaszolt:

„Többet, mint az aukció többi licitálója.”

Az aukció részleteiről nem kívánt részletesebb tájékoztatást adni a nyertes Tim Draper, de annyit azért elárult, hogy a megvásárolt érméket a Vaurum nevű startup vállalkozással közösen kívánja felhasználni. A vállalkozásról azt olvashatjuk a cég honlapján, hogy „pénzügyi intézetek robusztus bitcoin tőzsdéje”, és Draper tájékoztatása szerint az aukción nyert érmék a tőzsde likviditási alapját fogják biztosítani.