10.000+ kereskedő a BitPay-nél

2013-09-16

A BitPay Inc. sajtóközleménye

ATLANTA, 2013. szept. 16. (BUSINESS WIRE) — A virtuális pénzekkel kapcsolatos megoldások világszinten is vezető szolgáltatójaként a BitPay Inc. büszkén jelenti, hogy immár 10.000-nél is több, a világ minden táján működő kereskedőnek biztosít bitcoin-elfogadási lehetőséget. Ezt a mérföldkövet majdnem napra pontosan egy évvel az 1.000 kereskedőjük regisztrálását követően sikerült elérniük.

Jelen állás szerint a BitPay ügyfeleinek nemzetközi megoszlása a következőképpen fest: megközelítőleg az 50%-uk észak-amerikai, 25%-uk európai, 25%-uk pedig a világ egyéb tájain működik. Ezek legtöbbje (90%+) az e-kereskedelemben tevékenykedik, főként fogyasztói elektronikai holmikat, nemesfémeket ill. IT-szolgáltatásokat kínálva. (A bitcoin egyik fontos előnye, hogy kockázatmentesebbé teszi a fizetéselfogadást.)

A BitPay jelenleg is töretlenül, gyors ütemben fejleszti tovább kereskedői szolgáltatásait. A népszerű Quickbooks üzleti könyvelőszoftvert használó kisvállalkozások például már a BitPay-en keresztül lebonyolított eladásaikat is gond nélkül felvihetik a Quickbooks-ba, amely lehetőségnek – Bryan Krohn, a BitPay illetékesének elmondása szerint – természetesen az ügyfelek is nagyon örülnek, mivel így már a bitcoinos eladásaik lekönyvelése is ugyanolyan egyszerűvé válik számukra, mint a fizetés elfogadása.

További rekord a BitPay részéről, hogy augusztus hónapban 10.000-nél is több kereskedői tranzakciót dolgoztak fel, 6.4 millió dollárt is meghaladó összértékben – az idei év során pedig eddig összesen több, mint 34 millió dollár értékű bitcoinos tranzakciót bonyolítottak le a platformjukon keresztül.

A BitPay története egészen egyedinek mondható a feltörekvő, új vállalatok között, tekintve, hogy a Georgia Tech két végzett diákja által alapított vállalat létszámbővítés nélkül, csak a két eredeti alapítója munkájával állított össze egy működő terméket, gyűjtött be igen sok ügyfelet és vált nyereségessé is egyben.

Miután különböző támogatóktól összegyűjtötték a szükséges tőkét, gyökeret vertek egy, a Szilícium-völgy veteránjai által gyakran észre sem vett, de ennek ellenére mégis az innovatív lelkületéről híres városban, Atlantában, és kezdték meg vállalati kultúrájuk kiépítését. Anthony Gallippi, a BitPay vezérigazgatójának elmondása szerint Atlanta a pénzügyi technológiák egyik legfőbb központja, különösen a fizetési és a kereskedői technológiák terén; mint mondta, számos fantasztikus vállalat dolgozik ott valódi, hasznos újdonságok fejlesztésén és megalkotásán.

Előregyártott pluginjeik és beágyazott megoldásaik a 20 legnépszerűbb bevásárlókocsi-platform bármelyikébe beépíthetőek mindössze pár perc alatt, programozási nyelvekkel és kódolással való szöszölés nélkül, így pillanatok alatt megkezdhetik a segítségükkel a kereskedők a bitcoinos fizetéselfogadást.

Forrás: MarketWatch

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.