Az airBaltic módosította bitcoinos fizetési opciójának kezelési költségét

2014-07-26
airBaltic

airBaltic

Alig pár napja, hogy beszámoltunk róla, Lettország nemzeti légitársasága, az airBaltic, bevezette a bitcoinos fizetési opciót, Európa első olyan légitársaságává válva, amely közvetítő szolgáltató nélkül, direkt fogad el bitcoint a repülőjegyekért.

A bejelentését nem fogadta egyöntetű öröm, sokan szóvá tették, hogy a bitcoinnnak alapvetően mond ellent a légitársaságnak az új fizetési opcióhoz rendelt 5,99 eurós kezelési költsége. Ismeretes, hogy a bitcoin egyik nagy előnye (a sok közül), hogy a többi fizetési módtól eltérően szinte alig, vagy egyáltalán nem igényel plusz járulékos költségeket. Az airBaltic korábban úgy reagált az ellentmondásra, hogy az általuk megjelölt kezelési költség nem magának a bitcoinos fizetési opciónak, hanem összességében, a foglalási ügyintézéshez köthető, egyéb járulékos munkáknak a vonzata.

Friss és különösen jó hír, hogy a légitársaság újra gorcső alá vette üzleti politikáját, és (talán a heves reakciók hatására is) korrigálta az újonnan integrált fizetési opciójának a járulékos költségeit.

airBaltic fees

airBaltic fees

A korrekció értelmében tehát, a bitcoinos fizetési opciónak NINCS semmilyen járulékos költsége, így már tényleg semmi akadálya annak, hogy érméinket például náluk költsük el repülőjegyekre.