Már a Microsoft is elfogadja a bitcoint!

2014-12-13
microsoft

Microsoft

Az elmúlt hét legjelentősebb híre kétség kívül a Microsoft bitcoin integrációja volt. A világhírű multinacionális vállalat hivatalos blogján jelentette be, hogy amerikai felhasználói ezen túl már bitcoinnal is feltölthetik Microsoft folyószámláikat.

Microsoft folyószámlával a cég termékeiért lehet fizetni, például Windows és Xbox játékokért, zenékért, filmekért, Windows Phone applikációkért, stb. A folyószámlával tehát elsősorban digitális termékeket lehet vásárolni a Microsoft webáruházából, és a bitcoinnal történő fizetés közvetett módon történik. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználó előbb elküldi a kívánt mennyiségű bitcoint a folyószámlájára, majd az azonnali konverzációval jóváírt összeggel folytatja a vásárlást. A fizetések feldolgozására a BitPay-vel kötött partnerségi megállapodást a Microsoft.

A cég egy részletes ismertetővel is segíti felhasználóit, ahol leírja a bitcoinos fizetés menetét. Ebből kiderül, hogy a tranzakciók azonnal végbemennek, illetve, hogy az utalások visszafordíthatatlanok. Felhívja tehát minden felhasználó figyelmét az átutalni kívánt összeg ellenőrzésére, illetve, hogy egy nap maximum 1000 dollárnak megfelelő összegű kriptopénzt utalhat egy folyószámlára. (Ezen kívül, egy felhasználó maximum 5000 dollárt tárolhat Microsoft folyószámláin.)

Az egykori alapító Bill Gates többször beszélt már a bitcoinról, legutóbb a Sibos konferencia alkalmával egy televízió interjú során, így lényegében köztudott volt, hogy a szoftverguru Gates, illetve vállalata nyomon követi a kriptopénz útját. Amennyiben a részleges bitcoin integráció tapasztalata pozitív lesz, úgy elképzelhető, hogy a cég az egész világra kiterjeszti majd a kriptopénzes fizetési lehetőséget.

Tony Gallippi a BitPay társalapítója és ügyvezető elnöke egy telefonos interjú alkalmával úgy nyilatkozott a Forbes-nak, hogy a Microsoft bitcoin integrációja jelentős mértékben megkönnyítheti a felhasználók életét, hiszen egy globális cégről van szó, amelynek a világ minden országában vannak ügyfelei, és olyanok is, akik bankkártyával sem rendelkeznek, így a bitcoin egyszerű és azonnali megoldás lenne Microsoft folyószámláik feltöltésére.

A közel 87 milliárd dolláros éves bevételével jelenleg a Microsoft a világon a legnagyobb bitcoint is elfogadó vállalat. 2014 folyamán már számos jelentős világcég tette le a voksát a bitcoin mellett (pl.: Dell, DISH, Newegg, TigerDirect, Overstock.com, PayPal), és a BBC News tudósítása szerint a Microsoft mostani bejelentése egyértelműen azt jelzi, hogy a kriptopénz megkezdte belépését a mainstream gazdaságba.