A Zürichi Egyetem érintésmentes bitcoin fizetési rendszert tesztel

2014-09-11
CoinBlesk

CoinBlesk

A Zürichi Egyetem hallgatói egy új, NFC technológián (Near Field Communication: alapja a rádiófrekvenciás azonosítás, mely különböző eszközök érintés nélküli kétirányú kommunikációjára ad lehetőséget) alapuló bitcoin fizetési rendszer tesztelésén dolgozik. A tesztelés részeként, a 9 hallgató által kifejlesztett, nyílt forráskódú fizetési rendszert 2 hét erejéig az egyetem cafeteria-rendszerébe integrálják.

A mobiltelefonos fizetői platformnak a CoinBlesk nevet adták. A projektben résztvevő hallgatók kétféleképpen tölthetik fel CoinBlesk pénztárcájukat: online, vagy a kampuszon elhelyezett bitcoin ATM-nél.

Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a béta verzió tesztelésében egyrészt NFC-képes telefonra (Android 4.4 KitKat) van szüksége, másrészt egy sor egyéb követelménynek is meg kell felelnie, amelyekről részletesen a projekt honlapján olvashat. Az alkalmazás egyébként a Google Play Store-ból is letölthető.

A projekt célja, hogy mind a fogyasztók, mind a kereskedők számára megkönnyítse a POS rendszer használatát. Jelenleg az applikáció béta-verziójának a teszteléséről van szó, így a résztvevők itt-ott még találkozhatnak kisebb nehézségekkel, hívják fel a figyelmet a fejlesztők.