Dragon’s Tale: bitcoin-kaszinó MMORPG-módra

2013-07-10

Szerző: Stuart Dredge

Rövidesen beindítja az eGenesis az ügyességen és szerencsén is múló minijáték-gyűjteményének nyilvános bétatesztjét; a Dragon’s Tale-ben a játékosok a bitcoinjaikkal hazárdírozhatnak.

Ha gyűjtesz már egy ideje bitcoint, úgy nyilván arról is tudsz, hogy egyre több helyen és módon is költheted el azokat; Londonban például már kocsmázhatsz is, Berlinben sokmindent vásárolhatsz, és persze a pénzpiacon is spekulálhatsz.

És persze ott vannak a szerencsejátékok is – azok közül is az eGenesis játékfejlesztő szóban forgó, a bétatesztjét napokon belül megkezdő üdvöskéje, a Dragon’s Tale, amely saját leírásuk szerint az első “MMORPG-alapú online kaszinó… a szerencsejátékok teljes egészében bitcoin-üzemű Disneylandje!”

És valóban: a Dragon’s Tale nem más, mint számtalan minijáték egy koherens világba foglalva. Megtalálható itt minden a sárkánytojás-kereséstől a halászaton és majomfogáson át a kacsaetetésig – és persze mindennek valamennyi bitcoin a tétje. Az eGenesis leírása szerint a kínálatuk eddig több, mint 60 különböző (és egyre több) játékból áll, amelyek mind valamilyen új szemszögből adnak lehetőséget a szerencsénk – vagy épp a készségeink – próbára tételére. A játékok ugyanis nagyjából fele-fele arányban szerencse- és készségalapúak.

A béta fázis július 12-én indul – bár pre-béta formájában már évek óta elérhető volt a játék. Andrew Tepper, az alkotó még 2010-ben adott hírt először a játékról egy bitcoinos fórumon.

Ahogy fogalmazott, egy teljesen újszerű kaszinót akart létrehozni, a maga külön világában – ahol minden, amivel csak találkozik az ember, valamiféle játékot rejt magában. Itt, mint írta, nincsenek hagyományos félkarúk, kártyák és kockák, csak egy szerepjáték, amelyben a szerencsejátékokban elért sikerei nyomán fejlődik a karakterünk. Mint említette, régóta szerette volna már ezt az elképzelését a megvalósítani, a Bitcoin révén pedig a megfelelő platformot is megtalálta hozzá.Majomrulett a Dragon’s Tale-ben

A játék MMORPG-aspektusa abban nyilvánul meg, hogy a játékosok beszélgethetnek egymással és az interakcióik révén, együtt játszva fejleszthetik tovább a karaktereiket – magyarázta Tepper a béta fázis meghirdetésekor. Mint mondta, a hagyományos online szerencsejáték-élményt lehangolóan magányosnak találta: egy ember egy böngészővel, amint a 2D-s félkarún kattintgat.

Ehelyett, mint említette, ő inkább fogta mindazt, amit megtanult az elmúlt 15 év során MMORPG-fejlesztőként, és elsőként alkalmazta a szerencsejátékok világára – létrehozva egy valódi közösségi terepet, ahol a játékosok együtt fedezhetik fel a világukat, megoszthatják egymással a bevált technikáikat és egymásra támaszkodva juthatnak egyre előrébb, különböző szerencsejátékos küldetések teljesítésével.

No persze, azért támogat még a Dragon’s Tale a bitcoinon kívül hagyományos hitelkártyákat is, de a fő fizetési eszköz természetesen a bitcoin. Egyelőre azonban kérdéses, mennyire merik majd kockáztatni az emberek a nehezen szerzett bitcoinjaikat; főleg, hogy mint az eGenesis azt jó előre jelezte is, lehet számítani a játékszerver időnkénti összeomlására; ezeket ez eseteket a tervek szerint néhány perces rollback-kel orvosolják majd.

Aminek persze nyilván nem örülne senki, aki épp a kritikus időszakban kaszált egy szép nagy összeget. Mindenesetre a fejlesztő konkrétan megígérte, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek majd annak érdekében, hogy kárpótolják azokat, akik egy-egy ilyen szerverösszeomlás miatt veszítenek el nagyobb nyereményeket; ellenőrzik az esetlegesen elveszett jackpotokat és kártalanítják a nyereményüket vesztett játékosokat.

A Dragon’s Tale tehát messze nem az első bitcoinos szerencsejáték (e téren már sok másik is működik, így például a Bit777, a BitZino, vagy épp a SatoshiDice), viszont vitathatatlanul elsőként valósította meg ezt az egyedi, MMORPG-s koncepciót. Aki pedig hagyományos PC-s vagy konzolos játékokat szeretne venni bitcoinért, az a SteamBits-nél találhatja meg a számítását.

Forrás: The Guardian

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.