Pár napon belül újraindulhat a Bitstamp

2015-01-08
Bitstamp

Bitstamp

Mint ismeretes, 2015. január 5-től átmenetileg felfüggesztette szolgáltatásait a szlovén-angol közös tulajdonú tőzsde, mivel online pénztárcájában kritikus biztonsági rést talált. A tőzsde társalapítója, Nejc Kodrič január 6-án hivatalos közleményben is megerősítette, hogy körülbelül 19 000 BTC-t loptak el a Bitstamp egyik online pénztárcájából és, hogy a hackertámadással kapcsolatban jelenleg is folynak a vizsgálatok.

A tőzsde hivatalos honlapján egyelőre nincs újabb információ, de Kodrič tegnapi (január 7.) twitter bejegyzése szerint 24-48 órán belül újraindulhat a tőzsde működése.

Hasonló híreket közölt honlapján az RTV Slovenija is: Damijan Merlak-nak, a tőzsde másik lapítójának a tájékoztatása szerint, szakértőik jelenleg is dolgoznak azon, hogy San Francisco-ban létrehozzák a tőzsde infrastruktúrájának komplett másolatát, amely a tervek szerint 24 órán belül újrakezdheti működését.

Merlak elmondása szerint a tőzsde megőrizte likviditását, a működés ideiglenes felfüggesztésére csupán biztonsági okokból volt szükség.

Az üggyel kapcsolatban további tájékoztatás csak a vizsgálat lezárulta után várható.