Bitcoin Report: kitörés várható

2012-05-10

Szerző: S3052

Legutóbbi jelentésünk óta a bitcoin-kereskedők hangulata egyre optimistábbá vált, a Bitcoin gazdasága pedig töretlenül fejlődik és prosperál. Amint véget ér a jelenlegi árfolyamstabilitási időszak, nagy valószínűséggel újabb lendületes erősödésre számíthatunk, amely megközelítheti vagy akár felül is múlhatja az eddigi 32$-os csúcsot. Ezt a kilátást csak az érvénytelenítené ideiglenesen, ha 4,73$ alá esne az árfolyam.

Véleményünk szerint a jelenlegi szűk kereskedelmi csúcstartományból való kitörés már csak azért is valószínűsíthető (akár már az elkövetkező 24-28 órában is), mert jelenleg történelmi mélyponton állnak a Bollinger-szalagok:

Ha 5,2-5,23$ köré emelkednek az árak, és még az 5,45$-t is elérve és meghaladva megerősítik a kitörést, úgy rendkívül valószínűnek nyilváníthatjuk az előbbiekben prognosztizált lendületes erősödést. A 4,95-5$-on maradó árszint fenntartaná a jelenlegi helyzetet, középtávon pedig csak egy 4,73$ alá való visszaesés változtatná pesszimistára a jelenlegi optimista kilátást.

Havi bontás

Amíg változatlanul a 2011 novemberi 1,94$ marad a mélypont, addig a felfelé ívelő korrekció akár 17-20$-os árszintet is megcélozhat, mivel az Elliott-hullámok korrekciós mintái jellemzően 50 vagy akár 61,8%-át is elérhetik az előző ívnek. Jelenleg az árak stabilan tartják magukat a 2011 november/decemberi kitörést követő konszolidációs zónában.

A vezető Elliott-hullám értelmezése szintén egy harmadik, ezúttal erőteljesen felfelé ívelő hullámot valószínűsít, melynek nyomán a BTC/USD-árfolyam jó eséllyel (messze) meg is haladhatja a tavalyi 32$-os csúcsot, új rekordot állítva fel. Ez az értelmezés mindaddig helytálló marad, amíg a 2011 novemberi mélypont (vörös vonal) fölött maradnak az árak.

Heti bontás

A heti bitcoin-grafikonok is jól mutatják, hogy az árak jelenleg egy igen szűk tartományban mozognak: immár hetek óta legfeljebb +/-15%-os eltérések vannak csak a középarányostól, ami így százalékos arányban talán elég tágnak tűnhet, de a Bitcoin történetében kifejezetten szűknek számít (korábban a hat héten belüli +/-50%-os ingadozások sem voltak szokatlanok). A következő heti logartimusos grafikonon is jól láthatjuk, hogy bár a kitörés nem volt teljes, a heti relatív erősségi index így is felfelé mutat, egyértelmű optimista tendenciát jelezve.

Napi bontás

Napi bontás alapján is “dupla hármas” korrekciót valószínűsíthetünk továbbra is; amint az árfolyam kitör 5,3 és 5,45$ fölé (lefelé lejtő türkiz trendvonal), úgy máris fokozottan esélyessé válik a fellendülés, az erősödés felgyorsulása:

Órás bontás

Még mélyebbre merülve, óra-szinten nézve a dolgokat, ezek a május 3-i adatok kissé elavultnak tűnhetnek ugyan, de a bitcoin-árfolyam alakulásának technikai elemzés útján való sikeres előrejelezhetőségét mégis jól példázzák. A frissített, 2012. május 9-i grafikonon ugyanis már jól láthatjuk, hogy valóban bekövetkezett az előrejelzett, a fellendülés felé mutató kezdeti kitörés. Láthatjuk, hogy az április végi mozgás korrektív volt (3 a-b-c hullám), a 4,73$-ról induló erősödés pedig impluzív (5 i-ii-iii-iv-v hullám); ezért most a gyorsuló fellendülés valószínűsége is magasabb.

Bitcoin-grafikon 2012. május 3-ról.

Bitcoin-grafikon 2012. május 9-ről.

Most pedig, a jelek szerint egy újabb, ezúttal jóval nagyobb is kiterjedtebb optimista légkörben járunk, vagyis az árak várható alakulási iránya jelenleg is FÖLFELÉ mutat. Optimista jel továbbá az is, hogy az 5$-os határ már háromszor is sikeresen megtartotta magát az újratesztelések során. Erős piacra utal emellett az is, hogy az árfolyam egy kis időre át is törte az 5$-os szintet, majd gyorsan meg is haladta azt.

Mindent egybevetve, jelenleg 55/45-re taksálható a fellendülés bekövetkeztének esélye.

És hogy mi történik, ha az 55%-os valószínűségű, kivánatos szituáció helyett a 45%-os jön be? Kereskedelmi szempontból ez igen egyszerű: 4,73$ alá esés esetén ez a 45%-os lehetőség válna dominánssá és további mélységekbe való ereszkedést valószínűsítene, veszélyeztetve így egyben a közép- és hosszútávú optimista árfolyam-nézetet is, miszerint a jelenlegi konszolidációt egy újabb fellendülés követi majd.

Összegezve:

Ellenállások
(i) 5,3 – 5,45$ (közepes)
(ii) 7,22$ (erős)
(iii) 9,5 – 10,5$ (közepes)
(iv) 17$ (50% Fibonacci-visszatérés, csekély)
(v) 20$ (lélektani határ, közel a 61,8% Fibonacci-visszatéréshez, erős)
(vi) 31,89$ (eddigi csúcs, erős)

Támogatás
(i) 4,95 – 5$ (masszív, lélektani határ és EMA 50, ma újra sikeresen tesztelve)
(ii) 4,7 – 4,85$ (erős)
(iii) 4,3 – 4,4$ (nagyon erős, 200 napos egyszerű mozgó átlag, előző mélypont 4,3$)
(iv) 2,6 – 3,86 (MASSZÍV, széles zóna)
(v) 2,04-1,99$ (erős)
(vi) 1$ (lélektani)

BTC/arany (uncia) / A Bitcoin továbbra is túlteljesíti az aranyat.

Figyelmeztetés: Ez a cikk nem befektetési tanácsadás, csak egy minta az előfizetőinknek küldött anyagokból. Bár a bitcoin valóban bizonyulhat akár a pénzügyi világ egyik legjobb befektetésének is, ugyanakkor komoly kockázatai is vannak, és ahogy minden más pénzügyi eszközön, úgy ezen is elveszítheted a pénzedet. Mindig végezd el szorgalmasan a házifeladatodat, vizsgálódj, elemezz és konzultálj a pénzügyi tanácsadóddal, mielőtt befektetnél. A hosszú távon sikeres kereskedéshez és a befektetések megtérüléséhez el kell fogadni a jövőre vonatkozó előrejelzések hibáit, pontatlanságait és bizonytalanságait is. S3052-nek vannak bitcoin-befektetései. Soha ne fektess be annál többet, mint aminek még akár a teljes elvesztését is el tudod viselni anyagilag! @BitcoinAnalyst

Forrás: MensNewsDaily.com

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.