Az amerikai kormány harmadik bitcoin árverésének a nyertesei

2015-03-12
hatarozatkereso

Bitcoin aukcio

Március 6-án rendben lezajlott az US Marshall Service (amerikai rendőrbírói szolgálat) harmadik bitcoin aukciója.

Az árverésre 14 regisztrált vevőtől összesen 34 licit érkezett. Az adatok alapján elmondható, hogy e harmadik árverést valamivel nagyobb érdeklődés kísérte, mint a másodikat, azonban a résztvevők, illetve a licitek száma nem érte el az első aukcióét.

Bár az US Marshall Service sem a licitálók, sem a nyertesek személyét nem kívánta nyilvánosságra hozni, annyi információ azért kiszivárgott, hogy a regisztrálók között volt a legutóbbi nyertes SecondMarket, a Pantera Capital és a Kardashev Capital is. A Bloomberg tudni véli, hogy a SecondMarket-nek ez alkalommal nem sikerült nyertes ajánlattételt tennie; a másik két cég egyelőre nem kívánta kommentálni az eredményeket.

Ami tudható, hogy az elárverezett 50 000 BTC összesen három licitáló között talált gazdára. A vezető ajánlattevő 27 000 BTC-t, a második 20 000 BTC-t, míg a harmadik 3000 BTC-t nyert. A nyertesek közül egyelőre csak a harmadik sikeres licitáló, a New York-i székhelyű bitcoin tőzsde, az itBit kívánta felfedni személyazonosságát. Megerősítése szerint 3000 BTC-t nyert a március 6-ai aukció alkalmával.

Nem megerősített források szerint a 27 000 BTC-t egy bizonyos Larry Dean Silvey, ingatlan befektetéssel-, tanácsadással-, és értékesítéssel foglalkozó vállalkozó nyerte meg. Bár Silvey egyelőre nem erősítette meg a hírt, vagyonkezelő irodájának a honlapjáról annyi tudható, hogy cége, a kezelésében álló ingatlanok költségtérítésénél, már 2013 óta elfogadja a bitcoinos fizetést.