A ZipZap kiterjesztette készpénzért-bitcoint szolgáltatásának a hálózatát

2014-07-25
zipzap

ZipZap

Alig egy hónapja, hogy beszámoltunk róla: a ZipZap újraindította a készpénzért-bitcoint szolgáltatását. Mint ismeretes, a San Franciscó-i székhelyű készpénzfizetési és utalási hálózat tavaly márciusában volt kénytelen időszakosan beszüntetni tranzakcióit, mivel a nem bitcoin fizetések feldolgozására specializálódott partnere, a PayPoint, több pontosítást igényelt a bitcoinnal kapcsolatos szabályozások területén.

A kényszerszünet hatására új partnert keresett a ZipZap, és az angliai Payzone-nal kötött új partnerségi megállapodásának köszönhetően újraindította készpénzért-bitcoint szolgáltatását, számos egyéb, a bitcoinhoz köthető szolgáltatással kiegészítve (számlafizetés, pénzküldés, digitális pénztárca szolgáltatás, stb.)

A napokban újabb jó hírrel jelentkezett a globális tranzakciók vezető hálózata, nevezetesen, hogy terjeszkedő politikájának és stratégiai partnerkapcsolatainak köszönhetően, szolgáltatásai már 34 európai országban elérhetőek, illetve, hogy készpénzes opciói mellett már banki utalásokat is fogad (Giro, SEPA, SOFORT, iDeal, MisterCash).

A ZipZap célja, hogy egyszerűvé és mindenki számára könnyen elérhetővé tegye a pénz ki-befizetéseket. Például, ha valaki bitcoint szeretne vásárolni, akkor csak annyi a dolga, hogy regisztrál a ZipZap oldalán, megadja, hogy mekkora összegért kíván kriptopénzt vásárolni, majd kiválasztja az általa preferált fizetési módot. Amennyiben választása a készpénzes fizetésre esik, úgy a ZipZap egyik partnerénél intézheti a befizetést, míg banki utalásnál, akár otthonról is. A ZipZap ajánlata tehát, hogy az elérhető legjobb árfolyamon kínálja a bitcoint, illetve ügyfeleinek megadja a választás szabadságát, legyen szó készpénzről, vagy banki utalásról.

Angliában már több mint 20 000 kereskedőnél érhetőek el a ZipZap szolgáltatásai, mostani bővítésüknek köszönhetően pedig Európa 34 országa is csatlakozott hálózatukhoz. A tervek szerint terjeszkedő politikájuk következő célpontja Dél-Amerika.